• 19/06/2024

District Merksem schenkt cheque aan het Blauwe kruis van Wommelgem

MERKSEM – Naar aanleiding van Werelddierendag op 4 oktober schenkt het district Merksem jaarlijks een toelage aan een vereniging of organisatie die zich inzet voor het dierenwelzijn in Merksem. Dit jaar wordt de toelage (500 euro) toegekend aan Het Blauwe Kruis Wommelgem.

Het Blauwe Kruis Wommelgem is een dierenasiel dat instaat voor de opvang van verdwaalde of verlaten dieren. De dieren worden er met veel zorg opgevangen en de medewerkers van het asiel leveren grote inspanningen om voor zoveel mogelijk dieren een nieuwe, warme thuis te vinden.

Vorige week is het Junior Team voor het eerst samengekomen. De twaalf Merksemse jongeren gaan een schooljaar lang aan de slag om mee vorm te geven aan en leeftijdsvriendelijk beleid. Tijdens het kick-offmoment leerden ze elkaar beter kennen en kwamen ze meer te weten over de thema’s die ze dit jaar zullen behandelen.

Uit de vele kandidaturen die het district ontving, werden deze zomer twaalf gemotiveerde tieners uit het zesde leerjaar geselecteerd. Zij vormen het eerste Merksemse Junior Team en zullen dit schooljaar tijdens tien workshopdagen werken rond maatschappelijk relevante thema’s en een leeftijdsvriendelijk beleid. Ze zijn bovendien ambassadeur voor alle Merksemse jongeren.

Tijdens de eerste samenkomst werd er tijd gemaakt om elkaar te leren kennen, maar ook om meer zicht te krijgen hoe een district juist werkt. Ze gingen in gesprek met districtsschepen voor jeugd Sonja De Meyer (CD&V), medewerkers van het district en de Merksemse Jeugddienst om zo onder meer te leren hoe een speelterrein tot stand komt.

Ze kregen tips om de komende bijeenkomsten elkaar in beeld te brengen en zo leuke videoverslagen te maken voor het YouTube-kanaal van het Junior Team.

Alle filmpjes en info over het Junior Team kan je terugvinden op www.merksem.be/juniorteam.

Omwille van het coronavirus werd helaas beslist de Halloween Survival Run 2020 te annuleren. ‘Dat is uiteraard enorm jammer, maar de enige juiste keuze’, zeggen de organisatoren. ‘Het is onder de huidige omstandigheden niet langer realistisch om het event zowel feestelijk als veilig te laten verlopen. Wij kijken alvast uit naar de editie 2021 om er opnieuw een griezelige, sportieve dag van te maken.’ Maar niet getreurd… Tijdens de Halloweenperiode kan je in Merksem aan volgende leuke activiteiten deelnemen:

In de bunkers van het Fort van Merksem kan je vanaf zaterdag 31 oktober een escaperoom bezoeken. Jongerencentrum Bouckenborgh verzorgt de animatie en zorgt ervoor dat alles coronaproof verloopt. Alle info kan je binnenkort terugvinden op https://www.bouckenborgh.be/ of op https://www.facebook.com/JCBouckenborgh/.

Jampie vzw organiseert het belevingsmoment ‘House of Horror’ op zaterdag 30 en zondag 31 oktober en op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 november. Goed voor een hele avond griezelplezier. Meer info vind je op http://www.jampie.org/ . (EM / Foto Blauwe Kruis Wommelgem).

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten