• 15/04/2024

District maakt zich op om een heel weekend feest te vieren rond ‘Deurne bevrijd’

DEURNE – In Deurne staat het eerste weekend van september helemaal in het teken van het evenement ‘Deurne Bevrijd’. Op het programma staat een heus feestweekend met het openluchtspektakel ‘Hotel Watercage’ van Theater Tol, de reuzenommegang, een braderij, de modelstoomdagen en een familiedag met activiteiten, theater en muziek voor jong en oud.

Om de bevrijding van Antwerpen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog te vieren, organiseert district Deurne het evenement ‘Deurne Bevrijd’. Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september vinden er dan heel wat gratis feestelijkheden en activiteiten plaats in Deurne.

Op vrijdag trapt het district af met het gratis openluchtspektakel ‘Hotel Watercage’ van Theater Tol aan de vijver in het Riverenhof. Het is een poëtische luchtvoorstelling vol dans, zang en livemuziek. Tijdens deze show ontdekt de kijker de verhalen van geliefden, van mensen en van zwarte demonen. In een spetterende finale komen alle werelden samen, en voorziet het water iedereen van kracht om verder te groeien.

Op zaterdag maken meer dan 100 reuzen een optocht door Deurne-Noord. De reuzenommegang in Deurne is één van de grootste stoeten in Vlaanderen en is een echte klassieker. De deelnemende reuzen komen uit heel Vlaanderen. Daarnaast is er een rommelmarkt en een braderij op de Gallifortlei.

In het Rivierenhof kan iedereen meerijden op een treintje tijdens de modelstoomdagen en vindt er een openluchttentoonstelling plaats die de mechanische modelbouw in de kijker zet. Op zondag sluit het feestweekend af met een gratis familiedag op de evenementenweide in het Rivierenhof. Jong en oud geniet er van muziek, (straat)theater, circus, springkastelen, workshops en nog een heleboel andere activiteiten.

Philip Van Acker (N-VA), districtsschepen voor feestelijkheden: ‘Dit jaar is er een bijzondere editie van Deurne Bevrijd omdat we ook het 100-jarig bestaan van het Rivierenhof en de luchthaven van Deurne vieren. Ik ben dan ook heel blij dat we in het Rivierenhof het internationaal gelauwerde openluchtspektakel ‘Hotel Watercage’ van Theater Tol (zie foto) kunnen brengen, een spectaculaire show die boven het water en in de lucht afspeelt en zo een subtiele knipoog is naar onze luchthaven.’

‘Het is letterlijk en figuurlijk een voorstelling van hoog niveau. Maar ook de rest van het feestweekend is goed gevuld met allerlei activiteiten. Met de familiedag op zondag willen we een nieuwe traditie creëren waarbij we alle Deurnenaren bij elkaar brengen in een heerlijk ontspannen sfeer met muziek en entertainment. Het feest is uiteraard pas compleet als iedereen komt. Bij deze dus een warme oproep aan alle Deurnenaren om mee te komen feesten, dansen en genieten tijdens Deurne Bevrijd.’

*HET PROGRAMMA: Vrijdag 1 september: 20.30 uur: Openluchtspektakel ‘Hotel Watercage’ van Theater Tol aan de Spiegelvijver in het Rivierenhof.

Zaterdag 2 september: van 8 tot 18 uur: Rommelmarkt Boshovestraat en Eikblokstraat, van 10 tot 17 uur: Modelstoomdagen in het Rivierenhof (ter hoogte van kasteel Sterckshof), van 10 tot 18 uur: Braderij in de Gallifortlei, vanaf 14.15 uur: Reuzenommegang door de straten van Deurne-Noord.

Zondag 3 september: van 10 tot 17 uur: Modelstoomdagen in het Rivierenhof, van 10 tot 18 uur: Braderij in de Gallifortlei, van 13 tot 18 uur: Familiedag op de evenementenweide in het Rivierenhof. Info hier  (EM / Foto Sigrid SPINNOX)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten