• 17/06/2024

District Deurne voorziet gratis winterpakketten, postkaarten en affiches

DEURNE – Het districtsbestuur van Deurne beseft dat tijdens deze coronacrisis bewoners elkaar een hart onder de riem kunnen steken door mee warmte, licht en verbondenheid te verspreiden. Het district wil hen daarbij helpen en voorziet gratis winterpakketten, postkaarten en affiches.

Elke Brydenbach (N-VA, zie foto), districtsschepen voor Ding Dong Deurne: ‘Via verschillende initiatieven wil Deurne een positief signaal de wereld insturen en het ‘Dees is wel Deurne’ gevoel optimaal verspreiden. Een gevoel van hoop en verbondenheid in deze bizarre tijden. Bij deze dus een warme oproep aan al onze Deurnenaars. Steek ‘s avonds een lichtje aan of stuur een hartverwarmende boodschap naar één van je buren, maar bovenal vergeet elkaar niet. Laten we samen van ons district één groot lichtpunt maken.’

Deurnenaars die hun straat gezellig willen maken of extra willen verlichten, kunnen bij het district een gratis winterpakketje aanvragen. Het winterpakket zit in een unieke tote bag van ‘Dees is wel Deurne’ en bestaat uit een glazen bokaal met enkele theelichtjes, twee raamstiften, een bak-mix om koekjes te maken, een raamaffiche en een postkaartje. Deurnenaars kunnen een gratis winterpakket bestellen tot 7 december via  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWHVFJdlk67L5-bTCbtxoeLmGE41KVMyKcHibBhL_i9Dt57A/viewform,www.deurne.be of 03 338 45 12.

In het gratis winterpakket zit een postkaartje en een raamaffiche, zodat elke Deurnenaar hartverwarmende boodschappen kan verspreiden. Bewoners die hun buren, voorbijgangers, familie, … willen opvrolijken, schrijven een leuke boodschap op de affiche en hangen ze aan hun raam. De voorkant van de affiche is opgemaakt in de vorm van een wintertrui met in het midden ruimte om een tekst te schrijven. De gedachte achter deze campagne is ‘Een wintertrui is warm… maar jouw boodschap is hartverwarmend!’. Daarnaast kunnen Deurnenaars ook nog unieke, winterse postkaartjes versturen. Zij die geen winterpakket aanvragen, kunnen vanaf half december ook de gratis postkaartjes en affiche op verschillende verdeelpunten in Deurne afhalen. Die staan binnenkort op www.deurne.be.

Bewoners kunnen hun straat omtoveren tot een ‘lichtjesstraat’ door samen met hun buren kaarsjes te plaatsen aan hun woning of de gevel te versieren met lichtjes. Op die manier laten ze zien dat Deurnenaars tijdens deze moeilijke periode ook kunnen ‘schitteren’ en maken ze deze zware periode wat ‘lichter’. Het district roept alle Deurnenaars op om foto’s van hun affiche, versierde raam of fonkelende lichtjes te posten op Instagram met #deesisweldeurne. Of ze sturen de foto’s naar dingdongdeurne@antwerpen.be en het district zet ze in de kijker via hun kanalen.

Op veilige afstand van elkaar, maakten 48 kunstenaars kennis met elkaar in de Oostvleugel van het Deurnse districtshuis. Ze leverden allemaal één werk in. Die werden beoordeeld door een jury, gefotografeerd en nu digitaal getoond aan iedereen die interesse heeft. De volledige expo met zeer uiteenlopende kunstwerken is te bekijken via https://izi.travel/en/61d0-deurne-geeft-je-vleugels-editie-2020/nl.

Via de virtuele tentoonstelling wil het district de Deurnse beeldende kunstenaars in de kijker te zetten én tegelijkertijd een netwerkmoment creëren waarop ze elkaar en elkaars werk kunnen leren kennen. Een vierkoppige jury koos tien winnaars uit. Zij krijgen de unieke kans om in de loop van 2021 en 2022 een solotentoonstelling te houden in één van de vleugels van het districtshuis. Het zijn Romane Claus, Bas Damme, Walter Jouret, Kari Peeters, Cathalijne Postma, Manjula Singh, Riet Smulders, Françoise Trouvé, Jan Vilain en Pieter Vrints. (EM / Foto District Deurne)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten