• 20/04/2024

District Deurne stak de speeltuin in het Boekenbergpark in een nieuw (Chinees) jasje

DEURNE – District Deurne heeft de speeltuin in het Boekenbergpark vernieuwd en in een Chinees jasje gestoken, een verwijzing naar de Chinese toren in het park.

De vier originele speelvakken bleven en er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. Vanmiddag huldigde Elke Brydenbach (N-VA), districtsschepen voor jeugd, het speelterrein feestelijk in.

De speeltuin in het Boekenbergpark was aan vernieuwing toe. Met de heraanleg zorgt district Deurne voor een leuke en uitdagende speelplek waar kinderen zich kunnen uitleven binnen het historische karakter van het park. ​

In juli 2022 vulden 350 gebruikers van het speelterrein een bevraging in. Hun inbreng werd  gebruikt om het nieuwe ontwerp op te maken.

Met de Chinese toren in het park als inspiratie werd de speeltuin in Chinees thema uitgewerkt.

De vier bestaande vakken blijven en er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. Ze werden verlaagd aangelegd en er werd een halfverharding rond geplaatst om te voorkomen dat het speelzand op het gras terechtkomt. De buitenste randen zijn verhoogd, zodat ze ook als zitbank gebruikt kunnen worden. ​

Vanmiddag was er live muziek, het district voorzag gratis fruit voor de aanwezigen en kinderen konden op de foto met de Deurnse superheld Dax Lupo. Ook de pers is van harte welkom.

Brydenbach: ‘Investeren in ruimte voor onze jongeren vinden wij belangrijk. Daarom zetten we sterk in om leuke speelplekken te creëren in ons district.’

‘Met de complete make-over van het speelterrein in het Boekenbergpark zijn we ervan overtuigd dat de Deurnse kinderen terug een leuke plek hebben om te ravotten en zich volledig uit te leven.’ (EM / Foto FB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten