• 21/05/2024

District Borgerhout zet stadsbestuur in zijn hemd tijdens Nieuwjaarsdrink

BORGERHOUT – Nu woensdag 25 januari van 16 uur tot 20.30 uur klinkt district Borgerhout op het nieuwe jaar en viert men samen met De Roma hun twintigjarig bestaan. Het wordt een unieke Nieuwjaardrink en verjaardagsfeest met een kinderplaybackshow, de Borgerhoutse Reuskens, een nostalgische videomontage en huldiging van de Borgerhoutse dichter Ruth Lasters tijdens een exclusieve live radio-uitzending van ‘Radio Roma’.

Districtsburgemeester Marij Preneel (Groen): ‘Twintig jaar geleden sloegen heel wat vrijwilligers de handen in mekaar om een vervallen zaal Roma, na jaren van leegstand, te renoveren en heropenen. Het begin van een fantastisch verhaal van samenwerking, engagement en vriendschap.’

‘Vandaag is De Roma een gevestigde waarde en één van dé trekpleisters in Borgerhout. Geen betere plek dus om samen te klinken op een sprankelend 2023 en nog vele mooie jaren voor De Roma. Iedere Borgerhoutenaar is van harte uitgenodigd op dit uniek en gratis feest.’

Aïssatou Cissé (Vooruit), districtsschepen voor cultuur: ‘Het district huldigt de Borgerhoutse dichter Ruth Lasters en ook de Reuskens zijn van de partij. De aftrap wordt gegeven door de jongste talenten uit Borgerhout tijdens een kinderplaybackshow en doorheen de avond krijg je een unieke en nostalgische inkijk in twintig jaar De Roma met een exclusieve live radioshow: ‘Radio Roma’ die tegelijk te volgen is op Radio Minerva.’

‘Elke bezoeker krijgt ook gratis soep, chocolademelk of een drank naar keuze aan de bar van De Roma.

Dat het districtsbestuur van Borgerhout (bestaande uit Groen, Vooruit en PVDA) niet de beste maatjes is met het stadsbestuur van Antwerpen (N-VA, Vooruit, Open Vld) weet het kleinste kind. De keuze voor Ruth Lasters is dan ook geen toeval. Het districtsbestuur zet hiermee het stadsbestuur behoorlijk in zijn hemd.

Vorig jaar hielden vier van de vijf Antwerpse stadsdichters het nog voor bekeken omdat een gedicht van Ruth Lasters werd geweigerd door Nabilla Ait Daoud (N-VA), de schepen voor cultuur.

Dit weekend maakte het kwartet bekend dat ze samen verder aan de slag zouden gaan, onafhankelijk van het stadsbestuur.

Heel verrassend is de keuze van het districtsbestuur nu ook weer niet. De vier worden financieel en logistiek gesteund door een aantal culturele organisaties (Rataplan, Behoud de Begeerte, Roma, De Studio, Vonk & Zonen, Creatief Schrijven en Avansa), waarvan een groot deel in Borgerhout gevestigd is. Ze treden één dag na de receptie trouwens ook op op Gedichtendag.

*HET PROGRAMMA: 16.30 uur: Kinderplaybackshow op groot podium, 18 uur: Borgerhoutse Reuskens eren vrijwilligers van De Roma. Videomontage twintig jaar De Roma. 18.20 uur tot 20.20 uur: Radio Roma: live radio-uitzending met speciale gasten zoals Borgerhoutse dichter Ruth Lasters, vrijwilligers en memorabele figuren uit twintig jaar De Roma.

Edwin MARIËN

Foto District Borgerhout

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten