• 24/07/2024

District Antwerpen zorgt voor Europese primeur en plaatst bijenhotels

ANTWERPEN – De werken aan de sportterreinen in Park Spoor Noord zijn definitief afgerond. Het bestaande volleybalterrein werd verlegd en vernieuwd, en er werden vier slagkooien voor cricket aangelegd. Die slagkooien in publieke ruimte zijn een primeur in Europa. In een eerdere fase werd het allereerste 3X3 basketbalterrein in Antwerpen aangelegd.

District Antwerpen investeert voortdurend in publieke ruimte. In Park Spoor Noord wordt veel cricket gespeeld. Om de veiligheid van de buurtbewoners en de parkbezoekers te garanderen, was er nood aan een veilig sportterrein dat geschikt was voor het oefenen van de slag. Het bestaande volleybalterrein is verlegd en vernieuwd, en waar vroeger het volleybalterrein was, zijn er vier volwaardige slagkooien, van elk 28 meter lang, voor cricket aangelegd. Deze slagkooien zorgen ervoor dat cricketspelers veilig hun slag kunnen oefenen. Zo hinderen ze de bewoners en andere parkbezoekers niet.

Charlie Van Leuffel (N-VA), districtsschepen voor sport: ‘Samen met lokale partners realiseerden we een uniek sportterrein om de slag van cricket te beoefenen. Nergens in Europa vind je slagkooien voor cricket in publieke ruimte. Als districtsschepen wil ik ervoor zorgen dat alle inwoners laagdrempelig kunnen sporten. Naast de populaire sporten zoals basket en voetbal, was het nu tijd om voorzieningen voor deze opkomende sport, cricket, aan te leggen.’

De aanleg van de slagkooien voor cricket en het volleybalterrein vormen het sluitstuk van de vernieuwing van de drie sportterreinen in Park Spoor Noord. In 2021 werd het toenmalige basketbalterrein omgevormd naar het allereerste 3×3-basketbalterrein in Antwerpen. Deze vrij jonge discipline is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste urban teamsporten. In de week van 20 juni vindt het WK 3×3-basketbal plaats in onze stad. Deze sportterreinen bevinden zich in Park Spoor Noord aan de Viséstraat ter hoogte van huisnummers 80 en 82. Ze werden dit weekend feestelijk en sportief geopend voor de buurtbewoners met sportinitiaties (cricket, volleybal en 3×3 basket) en demowedstrijden.

District Antwerpen zet de Week van de Bij in de kijker en plaatst zes bijenhotels. Elke postcode van district Antwerpen kreeg een nieuw bijenhotel. Natuurpunt vzw trekt ook naar enkele basisscholen in het district om het belang van de bij uit te leggen.

Nog tot zondag 5 juni loopt de negende editie van de Week van de Bij. Deze campagne wil iedereen aanmoedigen om zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor wilde bijen.

Solitaire of wilde bijen hebben het steeds moeilijker in een landschap waarin alsmaar minder nectarplanten voorkomen. Door bijenhotels te installeren op strategische plekjes geeft district Antwerpen de bijen een duwtje in de rug. De bijenhotels werden gemaakt in het houtatelier van Natuur- en Landschapszorg vzw, het maatwerkbedrijf van Natuurpunt. Elk postcode in district Antwerpen kreeg een bijenhotel: Frans Halsplein (postcode 2000), Haantjeslei (postcode 2018), Jan Ligthartplein (postcode 2020), Columbiastraat (postcode 2030), Thonetlaan (postcode 2050) en Kalverstraat (postcode 2060). (EM / Foto Stad Antwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten