• 18/07/2024

Discussieavonden over voet- en fietspaden – oproep van district Merksem

ANTWERPEN – Wegen en paden die niet toegankelijk zijn voor autoverkeer laten Antwerpenaars onbezorgd en comfortabel fietsen en wandelen langs groene, gezonde en veilige plekken.

Burgers bepalen zelf mee de toekomst van die zogenaamde ‘trage wegen’ in hun buurt tijdens workshops. Dit weekend is er ook de Dag van de Trage Weg.’

Trage wegen leiden je langs leuke en aangename plekken maar bieden ook veilige alternatieven in je dagelijkse route naar het werk of naar school. Ze zijn een leuk alternatief om de hond uit te laten of een rondje te lopen. Van zulke wegen zijn er heel wat in de binnenstad en de districten, meer dan je zou denken.

Burgers die graag de toekomst van die voet- en fietspaden in hun buurt mee bepalen, kunnen hun mening delen tijdens interactieve discussie-workshopavonden. Die vinden plaats van oktober tot maart 2021 doorheen Antwerpen. De methodiek werd aangepast zodat ze kunnen doorgaan volgens de geldende coronamaatregelen. Inschrijven kan via https://tragewegen.github.io/antwerpen/doemee.html#table1-3q.

De discussieavond in Merksem ligt al achter de rug. Volgen nog: Antwerpen (Den Bell op donderdag 29 oktober), Berchem (Posthof op woensdag 11 november), Berchem (Het Hinkelpad op donderdag 12 november), Kiel (Gemeenschapscentrum Den Tir op donderdag 3 december), Luchtbal (Sociaal Centrum op donderdag 10 december), Antwerpen (KAVKA op dinsdag 12 januari 2021) en Buurtwerk De Wijk (op donderdag 28 januari 2021), Borgerhout (EcoHuis op donderdag 11 februari 2021) en Linkeroever (Dakappartement Image op donderdag 25 februari 2021). Later volgen nog Deurne-Noord en Ekeren. Per sessie worden tien mensen toegelaten.

Nu zaterdag en zondag kan iedereen al eens kennismaken met de trage wegen in Antwerpen tijdens de Dag van de Trage Weg. Er is een gevarieerd aanbod met onder meer een wandeling langs de binnenpleinen van de wijk Luchtbal, een obstakelvrij kuier-pad in Hoboken voor personen met een beperkte mobiliteit en een dagtocht van 25 kilometer langs de stadsrand. Het volledige aanbod staat op www.dagvandetrageweg.be/programma.

In april 2021 lanceert het district Merksem ‘Winkelgebaar voor de Merksemnaar’, een actie om lokaal winkelen te promoten. De Merksemse handelszaken krijgen het sinds de coronacrisis immers zwaar te verduren. Met de actie wil het district hen een hart onder de riem steken. Handelszaken die mee willen doen aan de actie, schrijven zich voor zondag 15 december in.

Via voordeelbonnen in de lente-editie van het Merksemse districtsmagazine MXM krijgen alle Merksemse handelszaken de kans een actie te promoten. Dankzij het systeem met voordeelbonnen kunnen alle Merksemse consumenten genieten van de acties. Het districtsmagazine MXM valt immers gratis in elke Merksemse brievenbus. Zowel de Merksemse handelszaken als Merksemse consumenten varen dus wel bij hun deelname.

Alle Merksemnaren die voordeelbonnen gebruiken, maken via een trekking bovendien kans op cadeaubonnen die op hun beurt kunnen worden gespendeerd bij de deelnemende handelszaken.

Merksemse handelszaken die willen meedoen met de actie, dienen zich via een online formulier in te schrijven. Alle info op www.merksem.be/middenstand. (EM / Foto www.tragewegen.be).

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten