• 17/06/2024

Disco-zwemmen en –skaten in Duffel, Mechelen populairste kunststad bij kinderen

DUFFEL – Morgen woensdag kan iedereen komen Sinterklaaszwemmen in de Zwem.Com. in Duffel. Kom tussen 15 uur en 16.30 uur zwemmen tijdens het vrij zwemmen en wie weet krijg je wat gezond en lekkers. Wie bovendien zijn of haar ingekleurde tekening binnenbrengt, maakt kans op een kaart met tien gratis zwembeurten.

Op vrijdag 9 december tovert DJ Fred het zwembad om tot een hippe disco. Geniet van 17.30 tot 19.30 uur van tophits en beats tijdens het discozwemmen. Burgemeester Sofie Joosen (N-VA, zie foto): ‘Sporten en bewegen brengt mensen bij elkaar. Onze gemeente investeert in een ruim aanbod sportinfrastructuur. De komende weken staan een heel aantal sportieve activiteiten op de planning.’

Nog morgen is het skatepark aan sporthal Rooienberg de urban hotspot: van 15 tot 17 uur kan iedereen komen discoskaten, steppen, bmx-en, rolschaatsen… op de beats van DJ Aaron. Aansluitend vindt er een participatiemoment plaats. Jongeren kunnen tijdens het skateoverleg in het Sportcafé hun opmerkingen of tips voor het skatepark geven. Het lokaal bestuur voorziet alvast een hapje en drankje. Het discoskaten kan enkel plaatsvinden bij droog weer. Het skateoverleg zal ongeacht de weersomstandigheden worden gehouden.

40,5 procent van de mensen die op dagtrip komen naar Mechelen zijn gezinnen met kinderen. Dat is een pak meer dan in de andere kunststeden Antwerpen (17,9 procent), Brugge (17,9 procent), Gent (14,9 procent) en Leuven (11,6 procent). Het is een van de opvallendste resultaten uit een grootscheeps onderzoek bij 7 .000 Belgen naar dagtoerisme tussen juli 2021 en juni 2022.

Björn Siffer (Groen), schepen voor toerisme: ‘Dankzij enorme inspanningen van de stad weten gezinnen dat ze hun kinderen niet moeten thuislaten wanneer ze naar Mechelen komen om te citytrippen. Dat beleid werpt nu zijn vruchten af. Zo weten we bijvoorbeeld dat Planckendael, Beeldsmederij De Maan, Technopolis en het Speelgoedmuseum, maar zeker ook onze Sint-Romboutstoren veel gezinnen aantrekken. Bij onze bezienswaardigheden en activiteiten proberen we steeds een zo divers mogelijk publiek aan te trekken en in de mate van het mogelijke dus ook een aanbod voor de allerkleinsten uit te werken. Een voorbeeld daarvan is het familieparcours dat momenteel loopt bij de tentoonstelling Verborgen Parels in Museum Hof van Busleyden. Visit Mechelen ontwierp ook ‘Mechelen stuurt je stappen’, een zoek- en wandeltocht voor de ganse familie. Een stedentrip naar Mechelen heeft heel wat te bieden voor jong en oud.’ Samengevat: In Mechelen komt 59,5 procent van de gezelschappen op daguitstap zonder kinderen en 40,5 procent mét kinderen. Het gemiddelde in de vijf Vlaamse kunststeden en Brussel komt op 79,8 procent zonder kinderen en 20,2 procent met kinderen. Nog uit het onderzoek blijkt voor Mechelen dat de meeste daguitstappen in de lente plaatsvinden (37,1 procent), gevolgd door de zomer (29,8 procent), de herfst (14,8 procent) en de winter (18,3 procent). 30,8 procent van de dagjestoeristen bezoekt een museum, attractie, tentoonstelling, monument of kerk en 12,3 procent neemt deel aan een begeleide rondrit of rondvaart. (EM / Foto N-VA)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten