• 19/04/2024

Vrijwilligers en vertegenwoordigers Neteland

Digibank wordt op verwendag Bib Neteland voorgesteld in Herentals

HERENTALS – Het was vandaag verwendag voor de bibliotheken in Neteland (Vorselaar, Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Olen). Zo waren er in Grobbendonk wafels en een boekenverkoop, in Vorselaar versnaperingen, voorleessessies en boekenverkoop en ook in Herentals werd van alles georganiseerd.

Tevens werd in Herentals, in het bijzijn van vertegenwoordigers van de bibliotheken van de Netelandgemeentes de Digibank Neteland voorgesteld. Onze samenleving digitaliseert aan een steeds sneller tempo. Solliciteren, werk, administratie, … veel zaken gebeuren steeds meer online. Voor velen is deze verandering niet vanzelfsprekend en lopen ze hierdoor het risico om digitaal uitgesloten te worden. Daarom kunnen Netelandinwoners voortaan terecht bij Digibank Neteland.

Jan Michielsen (CD&V), schepen van communicatie in Herentals: ‘Met de opstart van dit project en in een samenwerking met en dankzij de verschillende partners CVO HIK, Ligo Kempen, VDAB en de lokale besturen van Neteland, zorgen we ervoor dat echt iedereen gelijke digitale kansen krijgt.’

Om inwoners van de vijf gemeentes digitaal op weg te helpen, opent samenwerkingsverband Neteland in totaal acht digipunten verspreid over de regio. Het eerste digipunt werd vandaag gelanceerd in de bibliotheek van Herentals.

Bart Michiels (CD&V), schepen van gelijke kansen: ‘Een digipunt is een plek waar inwoners gratis hulp krijgen bij al hun vragen rond het gebruik van een computer, smartphone of andere digitale toepassingen. Een digihelper staat op vaste momenten in de week klaar om geduldig ondersteuning op maat te bieden.’

In de bibliotheek van Herentals kan je elke donderdagnamiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur terecht met alle digitale vragen. Een afspraak maken hoeft niet. Iedereen kan met een eigen toestel langskomen of gratis gebruik maken van de openbare computers met internet.

Om zelf aan de slag te gaan met digitale toepassingen kunnen inwoners ook lessen of workshops volgen. Voor diegenen die nood hebben aan een toestel om thuis te gebruiken, bestaat er de uitleendienst. Via Digibank Neteland kunnen inwoners een laptop ontlenen voor een aantal maanden. Verder krijgen ze ondersteuning op maat, thuis of in een digipunt.

De komende maanden openen ook in de andere Neteland-gemeenten digipunten. Men werkt samen met bestaande initiatieven in elke gemeente, zo bouwen ze samen verder aan een digitaal Neteland.

 

Foto’s Adrie de KOK

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten