• 12/07/2024

Dianeparkje met huldebord voor ereburgemeester onthuld in Heist-op-den-Berg

HEIST-OP-DEN-BERG – In het Dianeparkje bij de Postweg in Heist-op-den-Berg vind je voortaan een huldebord voor ereburgemeester mevrouw Diane Verbist-Vandewijngaerden. Vanavond werd dit onthuld in aanwezigheid van de familie, leden van het schepencollege en de gemeenteraad, ereschepenen en de cultuurraad.

Burgemeester Jan Moons (N-VA) en dorpsdichter Tessa Van Herck – die speciaal een gedicht schreef – namen het woord. Ook haar zoon, Eric Verbist, sprak tijdens de plechtigheid in naam van de familie.

Het huldebord is geplaatst midden in het groen. Daardoor kan het evolueren met de seizoenen en is het constant in verandering. Er prijkt ook een sierlijke zwaan op, het symbool van Heist. Een symbool dat de ereburgemeester zeer belangrijk vond en koesterde. Het bord toont ook hoogtepunten uit haar levensverhaal en maakt duidelijk wat zij betekende voor Heist-op-den-Berg.

Moons: ‘Al haar verwezenlijkingen en liefde voor onze gemeente kunnen we onmogelijk samenvatten op één bord. Daarom werd het een selectie van de meest gekende en opvallende onderwerpen en gebeurtenissen.’

‘De gemeenteraad keurde goed dat het parkje gelegen aan de Postweg de naam ‘Dianeparkje’ krijgt, omdat het aangewezen is om een locatie te vernoemen naar onze ereburgemeester. Het is een duidelijk en mooi eerbetoon aan mevrouw Diane Verbist-Vandewijngaerden in het Heistse straatbeeld. Tegelijk past het in de actie ‘meer vrouw op straat’.’ (MW / Foto CD&V Heist-op-den-Berg)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten