• 14/06/2024

Diane von Furstenberg bezocht Red Star Line Museum en Red Star Line Musical

PUURS – Vandaag kregen het Red Star Line Museum in Antwerpen en de Red Star Line-musical in Puurs hoog bezoek.

Mode-icoon Diane von Furstenberg (midden op de foto) bezocht eerst het museum dat haar zeer na aan het hart ligt. Ze was nauw betrokken bij de opening van het museum en het Red Star Line thema: mensen op zoek naar een nieuw leven, niet in het minst omdat ze zelf vanuit België naar Amerika emigreerde.

In het museum werd zij in de loods verwelkomd door burgemeester Bart De Wever en Nabilla Ait Daoud, schepen voor cultuur (beiden N-VA), ereschepen Philip Heylen (CD&V, links op de foto) en directeur Karen Moeskops. Nadien maakte ze een tour langs de hoogtepunten in het museum.

Nadien was zij eregast bij de Red Star Line Musical in Puurs. Na het hoog bezoek van de koninklijke familie afgelopen weekend, opnieuw een mijlpaal voor de Red Star Line Musical. Diane von Furstenberg kwam naar het Studio 100 Pop-Up Theater vergezeld door goede vriend Christian Louboutin.

Diane von Furstenberg en Christian Louboutin werden in het Studio 100 Pop-Up Theater ontvangen door Philip Heylen, Gert Verhulst en Studio 100 CEO Anja Van Mensel  (rechts op de foto) en gingen na de voorstelling met de cast op de foto. Von Furstenberg: ‘Prachtige voorstelling. Ik ben ontroerd door deze schitterende acteurs, door dit verhaal, dat me doet denken aan mijn eigen verleden…’

Gert Verhulst: ‘We vinden het fantastisch dat niemand minder dan Diane von Furstenberg hier vandaag aanwezig is en vooral dat ze enthousiast is over wat wij hier in haar geboorteland neerzetten met onze musical. Het verhaal van Red Star Line is een Belgisch-Amerikaans verhaal, net zoals het levensverhaal van Diane von Furstenberg. Daarom is het zo bijzonder dat ze onze voorstelling komt zien en omarmen.’ Philip Heylen (founding father Red Star Line Museum): ‘Ik ben enorm blij en vereerd dat Diane, als godmother van het Red Star Line museum, hier vandaag aanwezig is als ambassadrice van het Red Star Line verhaal.’

Diane Halfin, na de Tweede Wereldoorlog geboren in Brussel, begon haar schoolcarrière aan het Lycée Dachsbeck en was daarna leerling op kostscholen in Zwitserland en Engeland. Tijdens haar studies ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot, prins Eduard Egon von Fürstenberg. Na haar opleiding economie leerde ze van de Italiaanse industrieel Angelo Ferretti de kunst van de snit, het kleuren en het ontwerpen van stoffen.
In 1970 verhuisde ze naar New York met een koffer vol jurken.

Diane von Furstenberg blijft zich inzetten voor vrouwenemancipatie door opkomend toonaangevend vrouwelijk talent te steunen met haar filantropische werk. In 2015 werd ze door het magazine TIME uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke mensen. Ze heeft sinds 2017 ook een eredoctoraat van de UA op zak. In september 2019 werd ze opgenomen in de National Women’s Hall of Fame. Een bekroning voor haar leiderschap en baanbrekende prestaties.

In 2020 kende Frankrijk haar de titel Chevalier de la Légion d’Honneur toe. In 2021 ontving zij de titel van Commandeur in de Kroonorde van haar geboorteland België.De meest recente erkenning die haar te beurt viel dateert van maart 2022. Zij ontving de Ruth Bader Ginsburg Woman of Leadership Award voor haar uitmuntende leiderschap en inzet voor vrouwen. Tenslotte schreef ze verschillende boeken, waaronder Diane: A Signature Life, The Woman I Wanted to Be, vertaald in acht talen, Own It, en The Secret to Life, haar recentste werk. (EM / Foto Studio 100)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten