• 27/05/2024

Diamantbeurs opent dit weekend uitzonderlijk haar deuren en je kan er gratis terecht

ANTWERPEN – Liefhebbers van mooie juwelen kunnen morgen en zondag hun hart ophalen tijdens Jewelry Days in Antwerpen. In de prachtige Beurs voor Diamanthandel zijn er unieke Antwerpse juweliers te ontdekken, maar er zijn ook tal van workshops, kook- en slijpdemonstraties en infostandjes met praktische tips over juwelen en weetjes over de diamantwereld en haar vele culturen. Jewelry Days maken deel uit van Antwerp Diamond Week, die plaatsvindt van 23 tot woensdag 29 november.

De Beurs voor Diamanthandel, de hal uit 1904 in de Hoveniersstraat waar de Jewelry Days plaatsvinden, is vandaag nog altijd een blikvanger. Dit weekend is er een meerderheid van de juweliers aanwezig met het ‘Antwerp’s Most Brilliant’-label, het kwaliteitslabel van stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Dit label geeft klanten de zekerheid dat de juwelierszaak betrouwbaar is. Jewelry Days bieden een unieke kans om de prachtige – normaal ontoegankelijke – beurs te bezoeken én om een droomjuweel te scoren.  De deelnemende juweliers zijn DIAMANI Jewels, Juwelier Slaets, Joaillerie du Centre, Van der Veken Juweliers, Gerhild Kirchner, Geretti, Orsini Diamonds, Colman Jewelry & Watches, Juwelen Orogem, Diamond Blue en Oriane Diamonds, Rudiam, RÖELL Jewellery, Juwelen Henri Dom, Wouters & Hendrix, TenSen Juweliers en Adin.

Naast juwelenstands valt er nog meer te ontdekken. Meesterslijper Pieter Bombeke toont hoe hij diamanten tot in de perfectie slijpt. De basisprincipes van edelsteenkunde en sieradenontwerp worden onthuld in het SPRKLR Atelier. In een mini-expo wordt belicht waarom Antwerpen een echte diamantstad is. Aan verschillende stands wordt getoond hoe juwelen het best worden schoongemaakt, welke verschillende beroemde diamanten en slijpvormen er zijn en nog veel meer. Op zondagnamiddag geeft chef Tulli Padwa een inkijk in de geheimen van de Joodse keuken. Een uitnodiging om helemaal ondergedompeld te worden in de diamantwereld en haar vele culturen.

Peter Wouters (N-VA), schepen voor diamant: ‘ Met de Antwerp Diamond Week is de meest geanticipeerde week van ons 576ste diamantjaar aangebroken. Een zevendaagse waarin we in de eeuwenoude diamanttraditie van onze Scheldestad duiken en tegelijk laten zien dat de Antwerpse diamantsector alle troeven in handen heeft om een toekomstbestendige wereldleider te blijven en een belangrijke economische motor voor de stad en haar bedrijfsleven. De Jewelry Days worden dan weer het kroonjuweel van deze Antwerp Diamond Week. Bezoekers kunnen schitterende staaltjes van hun wereldvermaard vakmanschap bewonderen en zich vergapen aan de prachtige creaties van de gelabelde juweliers.’

‘Antwerp’s Most Brilliant’ is een kwaliteitslabel voor juweliers dat toegekend wordt door stad Antwerpen en AWDC (Antwerp World Diamond Centre). Dit label geeft klanten de zekerheid dat de juwelierszaak betrouwbaar is. Drie nieuwe juweliers ontvingen vandaag het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’: Elliot & Ostrich, Gerda de Vrij en Van Esser. In totaal kent stad Antwerpen nu 26 juweliers met dit label. Elliot & Ostrich in de Raapstraat 4 ontwerpt tijdloze en verfijnde juwelen die naar eigen smaak worden gepersonaliseerd. Goudsmid Gerda de Vrij, gevestigd in Wijngaardstraat 6, is een ambachtelijk familiebedrijf uit 1976. Van Esser is een familiebedrijf van Denis Van Esser en twee zonen uit Limburg. Je vindt hen in de Schuttershofstraat 32. De juweliers die het label dragen en tips voor de aankoop van een diamant zijn hier te vinden. De Jewelry Days vinden plaats op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur in de beurs voor Diamanthandel, Hoveniersstraat 51. Je kan er gratis terecht maar dient je wel hier 

te registreren. (EM / Foto’s Jonas Roosens, Noortje Palmers)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten