Deze 9 bedrijven uit onze provincie ontvangen samen 1 miljoen van het Pendelfonds
ANTWERPEN – De Vlaamse overheid trekt voor het Pendelfonds 2,4 miljoen euro uit. Bedrijven konden in de zomer van 2022 subsidie aanvragen voor maatregelen om het woon-werkverkeer te verduurzamen zoals fietspaden op het bedrijfsterrein. De provincie Antwerpen ondersteunt en begeleidt bedrijven bij het indienen en de realisatie van Vlaamse subsidies. Vijftien werkgevers in onze provincie dienden op deze manier een Pendelfondsdossier in, negen van hen kunnen rekenen op een subsidie van in het totaal één miljoen euro.
Het Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen (PMP) begeleidt de werkgevers vanaf de aanvraag tot de realisatie van hun pendelfondsdossier. Met een infosessie nemen de negen bedrijven een vliegende start. Het PMP maakt hen wegwijs in de verdere procedure voor het bekomen van de subsidie zodat ze snel en efficiënt kunnen starten met de realisatie van hun projecten voor een duurzamere mobiliteit in de provincie Antwerpen.
Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor mobiliteit (derde van rechts op de foto): ‘Het PMP heeft een lange traditie in het adviseren en begeleiden van bedrijven in het verduurzamen van het woon-werkverkeer met de mobiscans. Het Pendelfonds is een belangrijk instrument om bedrijven deze adviezen te laten omzetten in concrete maatregelen en acties. We zijn blij dat dit jaar vijftien bedrijven in de provincie Antwerpen, met de hulp van het PMP, een dossier indienden. Negen van hen krijgen Vlaamse subsidie voor een totaalbedrag van bijna één miljoen euro. Dit toont aan dat er veel interesse is in duurzame mobiliteit, ook bij onze bedrijven. Samen kunnen we werk maken van een gezonde en leefbare provincie Antwerpen.’
De negen bedrijven die subsidie ontvangen:
*Solidus Solutions Belgium BV (Hoogstraten): 1 285,90 euro voor oplaadpunten fietsen, fietshesjes en projectcoördinatiekosten.
*Aurubis en Umicore (Olen): 250 000 euro voor wegeninfrastructuur, oplaadpunten fietsen, douches, materiaal voor een fietsherstelplaats, hesjes, fietstassen en projectcoördinatiekosten.
*Samenlevingsopbouw (Antwerpen stad): 5 863 euro voor oplaadpunten fietsen, douches, lockers, materiaal voor fietsherstelplaatsen, fietsregenkledij, helmen, zadelhoesjes, fietstassen, fietssloten en projectcoördinatiekosten
*Circet Benelux NV (Antwerpen Kiel): 126 016 euro voor lockers, wegeninfrastructuur, oplaadpunten fietsen, douches, fietsregenkledij, helmen, hesjes, zadelhoesjes, fietstassen, fietssloten en projectcoördinatiekosten.
*VAB NV (Zwijndrecht): 37 260,72 euro voor wegeninfrastructuur, lockers, droogkast voor fietskledij, fietsregenkledij, fietstassen en projectcoördinatiekosten.
*Pfizer Manufacturing Belgium NV (Puurs-Sint-Amands): 132 354,75 euro voor wegeninfrastructuur, oplaadpunten voor fietsen, douches, lockers, droogunits, fietsherstelzuilen en projectcoördinatiekosten.
*Staci Belgium NV (Boom): 12 215,50 euro voor oplaadpunten voor fietsen, het gebruik van fietsdeelsystemen, fietsregenkledij, helmen, fietstassen, fietssloten, hesjes en projectcoördinatiekosten.
*Umicore NV (Hoboken): 197 691,49 euro voor douches, lockers, fietsherstelzuilen, droogkast fietskledij, helmen en projectcoördinatiekosten.
*Ziekenhuis Netwerk Antwerpen: 200 000 euro voor oplaadpunten fietsen, lockers, fietsherstelzuilen, het gebruik van fietsdeelsystemen, hesjes en fietstassen. (EM / Foto Provincie Antwerpen)