• 12/07/2024

Deze 14 secundaire scholen uit Lier, Zuidrand en Duffel gaan samenwerken

MORTSEL – Wie volgend jaar start in het secundair, moet zich eerst aanmelden. Net als vorig schooljaar, werken heel wat secundaire scholen uit onze brede regio samen om dat  aanmelden te organiseren. Kamperen aan de schoolpoort is daardoor voorgoed verleden tijd.

Het gaat om de volgende scholen: Boechout:  Sint-Gabriëlcollege;  Borsbeek: Sint-Jozefsinstituut; Duffel: Sint-Norbertusinstituut en GTI Duffel; Edegem: KTA Da Vinci en Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege (OLVE); Lier:  Atheneum Lier – Campus Anton Bergmann, Middelbare Rudolf Steinerschool, Sint-Gummaruscollege,  Sint-Ursulamiddenschool en  Vrij Technisch Instituut en Mortsel: Go! Atheneum Mortsel, GTI Mortsel en Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege (OLVE2).

Alle kinderen die volgend jaar naar 1A of 1B gaan én de voorrangsgroepen moeten zich aanmelden, dit zijn de nieuwe leerlingen van wie al een broer of zus in de school is ingeschreven en kinderen van schoolpersoneel. Zij melden zich ook aan, maar krijgen voorrang.

Het aanmelden start op maandag 8 maart vanaf 9 uur en loopt tot 26 maart om 12 uur. Je hebt bijna drie weken tijd om je zoon of dochter aan te melden.

Het moment van aanmelden heeft geen invloed op de toewijzing. Neem dus rustig je tijd. Op woensdag 21 april krijgen ouders hun ticket toegewezen waarmee ze hun zoon of dochter vervolgens effectief kunnen inschrijven.

Van zaterdag 24 april tot en met vrijdag 21 mei lopen de inschrijvingen mét ticket. Vanaf maandag 26 april kan je inschrijven zonder ticket, voor de overgebleven vrije plaatsen.

Nu zaterdag 6 maart start dan weer de digitale opendeurdag van GBS De Lintwijzer uit Lint. Deze staat volledig in het teken van ‘Lezen is een feest!’.

Speciaal voor deze gelegenheid, bouwde men een volledige website. Aan de hand van foto’s en filmpjes nodigt men iedereen uit om de school, GBS De Lintwijzer, te ontdekken.

Alle leerkrachten en medewerkers stellen zich persoonlijk voor in een vlog en laten iedereen mee genieten van een leesactiviteit in hun klas.

Het pedagogisch project van de school wordt voorgesteld aan de hand van een zelfgeschreven verhaal ‘Lore gaat voor het eerst naar school in GBS De Lintwijzer.’

De kinderen van het zesde leerjaar tekenden de prachtige illustraties. Alle kinderen kunnen bovendien deelnemen aan een leuke zoekwedstrijd. In de verschillende filmpjes en foto’s zitten vijf gouden boeken verstopt. Wie ze alle vijf vindt, maakt kans op een leuke prijs. Alle deelnemers worden beloond voor hun inspanningen en ontvangen een attentie. Kijk hier naar de preview: https://sites.google.com/gbslint.be/opendeurdag2021/opendeurdag?authuser=0. (EM / Logo Olve)

 

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten