• 24/05/2024

‘Deurne Wintert’ trekt zaterdag naar Park Groot Schijn, kerstmarkt op 17 december

DEURNE – Ontdek en beleef op zaterdag 2 december de gratis winterhappening ‘Deurne Wintert’ in Park Groot Schijn. Op het programma staan verschillende vuuracts, voorstellingen, straattheater, workshops, circus, muziek en heel wat randanimatie voor jong en oud in een vurige, magische en winterse sfeer.

Elk jaar trekt het district met de gratis winterhappening ‘Deurne Wintert’ een andere buurt in. Dit jaar vindt het evenement plaats in Park Groot Schijn (aan de MS Hoeve). Net als de vorige jaren belooft het opnieuw een warm en gevarieerd spektakel te worden.

Vanaf 14 uur zijn er gratis activiteiten, voorstellingen en workshops voor kinderen en families. ‘s Avonds vanaf 18 uur geniet jong en oud van magische, feeërieke en ‘vurige’ voorstellingen met veel spektakel. Daarnaast zijn er ook vuur- en circusacts, muziek en veel randanimatie in een betoverende en winterse sfeer waar gezelligheid de hoofdrol speelt. Uiteraard kan je er ook iets drinken aan de toog of eten aan de verschillende foodtrucks.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): ‘Deurne Wintert bestaat nog maar enkele jaren, maar is in die korte tijd al een vaste waarde geworden. Wij trekken nu met dit evenement naar Park Groot Schijn. Deurne Wintert is vuur, theater en spektakel. Van een aantal grootse dingen tot meer intiemere optredens.’

Het programma ziet er als volgt uit: doorlopend vanaf 14 uur: toog, foodtrucks, jukebox, virtuele vlinders, ijsblokken, dwaallicht en de warme banken; 14 tot 18 uur: doe mee activiteit ‘Beelden Vijlen’, Het Houtatelier, ‘Wollige Winterweefsels’ met verhalen, muziek en knutselen, spelen in het Speelpretbed, bouw een skipiste, speurtocht met de Deurnse superhelden; 14.15 uur kindervoorstelling ‘Hippoliet’ (3+); 16.45 uur kindervoorstelling ‘Hippoliet’ (3+); doorlopend vanaf 18 uur vuurkunst, 18 tot 21 uur: poëtische vuuract, Kersttypotheek maakt een kerstkaartje of nieuwjaarswens; 18 tot 22 uur maak een foto in de Firebooth; 18 uur vuurshow ‘Tierra en Fuego (zie foto)’; 18 uur muziekoptreden Les Marcel; 18.20 uur vuuract ‘Phoenix’; 18.35 uur Lou Bromance Soundsystem; 19.10 uur vuurshow ‘Tierra en Fuego’; 19.30 uur vuuract ‘Phoenix’; 19.45 uur dj Jean Black Magic; 20.20 uur vuuract ‘Lucifer’s Party’; 20.40 uur vuurshow ‘Tierra en Fuego’; 21 uur dj Jean Black Magic; 21.40 uur vuuract ‘Lucifer’s Party’; 22 uur dj Rodriguez; 1 uur einde. Je kan het domein bereiken via Ruggeveldlaan 486 of August van de Wielelei 218/269. Een gedetailleerd programma vind je hier 

Ondertussen werd de kerst- en sfeerverlichting op zonne-energie al aangestoken in de winkelstraten Turnhoutsebaan en Herentalsebaan. Ook in de winkelstraat Gallifortlei zorgen kerstlichtjes voor sfeer. Ook de kerst- en sfeerverlichting (led) in de laanbomen aan het districtshuis van Deurne brandt, net als in de bomen op het Wim Saerensplein.

Dit jaar tilt Deurne de kerstsfeer naar een hoger niveau met een verenigde en uitgebreide kerstmarkt op de Gallifortlei, tussen de Turnhoutsebaan en de Palinckstraat, op zondag 17 december van 12 tot 20 uur. Na het succes van vorig jaar, waar twee afzonderlijke evenementen plaatsvonden, bundelen de winkeliersvereniging Deurne Centrum en de Lokale Economieraad Deurne dit jaar hun krachten.

De kerstmarkt van Deurne bestaat ten eerste uit de cadeaumarkt, gecureerd door Inez Vidts. Daarnaast wordt de culinaire kant van het evenement vertegenwoordigd door Benny van Loon, voorzitter van de Lokale Economieraad. Bezoekers kunnen op de foto met de kerstman, genieten van optredens van lokale dansgroepen, Zumba-sessies, live optredens, percussie-workshops, en entertainment voor kinderen zoals een ballonnenclown en grimage. Met zitzones voorzien van vuurkorven wordt een warme sfeer gecreëerd. (EM / Foto’s Tierra en Fuego en Deurne Leeft)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten