• 17/06/2024

‘Deurne Wintert’ strijkt dit weekend neer op Arenaplein en in de Carrousel

DEURNE – Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 december strijkt het evenement ‘Deurne Wintert’ neer op het Arenaplein (en in de Carrousel). Op het programma staan gratis muziek- en theatervoorstellingen en veel randanimatie. Er is voor elk wat wils.

Deurne Wintert brengt warmte, gezelligheid, plezier en cultuur tijdens de koude decembermaand en kronkelt al jaren als een lopend vuurtje door het district. Telkens op een andere locatie.

Dit jaar is het Arenaplein aan de beurt. Daar vind je ook de Carrousel, een openluchttheater waarin verschillende voorstellingen plaatsvinden. Ook op het plein valt er op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 december van alles te beleven. Men kondigt een gezellige winterhappening boordevol muziek, vuur, theater en leuke activiteiten aan. Alles is gratis.

Op vrijdag 3 december zet het district van 18 tot 22 uur alle jonge Deurnese harten in vuur en vlam met een heuse ‘Block Party’ in de Carrousel.

Op het programma staan verschillende dj’s, beatboxers en hiphopartiesten zoals TikTok sensaties Nour en Fatma, Issa Harissa, Pasi Passief, Deadbeat Larry, AG, Beatbox BBG, Kembo, Scottie, Nomanlike, Brackos, Once & Millson en AJ Barz. Het aantal plaatsen is beperkt.

Op zaterdag 4 december van 15 tot 22 uur verwarmt een divers programma de koudste handen. Doorlopend zijn er activiteiten voor jong en oud op het Arenaplein zoals workshops en demonstraties hoelahoep of zeepbellen blazen.

Verder worden de bezoekers verrast door steltenacts, laten ze zich opmaken in de grime of meten ze zich een feeëriek winters kapsel aan. Wanneer het donker wordt, start de spectaculaire vuurshow ‘Fiammifero’ (zie foto) om wat extra warmte te brengen. Nadien is het tijd om de benen los te gooien tijdens de dj set van Bakfiesta.

In het leegstaande zwembad Arena geniet je van de film ‘De Sneeuwman’ en de avond wordt afgesloten met een optreden van Nigel Williams en de Antwerpse hiphopformatie Sint Andries MC’s. Voor deze voorstellingen waren het aantal plaatsen beperkt en moest je op voorhand reserveren. Ondertussen zijn deze voorstellingen uitverkocht.

Op zondag 5 december om 11 uur sluit Deurne Wintert af met een aperitiefconcert van Cream Colored Ponies in de Carrousel. Deze band neemt je mee op een nostalgische trip door het swingtijdperk uit de jaren ‘30 en ‘40 en brengt hulde aan de crooners van weleer. Dit optreden is gratis, maar je moet op voorhand reserveren via www.deurnewintert.be. Ook hier is het aantal plaatsen beperkt. Op dezelfde website vind je ook alle info over het evenement.

Voor alle activiteiten en voorstellingen van Deurne Wintert heb je een Covid Safe Ticket nodig. Zowel op het Arenaplein, als in zwembad Arena en in de Carrousel is het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf tien jaar. (EM/ Foto Karolina Maruszak)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten