• 17/06/2024

Deurne vernieuwde speelterreinen in Ten Eekhovelei en Tweegezusterslaan

DEURNE – Het district Deurne vernieuwde het speelterrein ’t Schijntje in de Ten Eekhovelei en het sport- en speelterrein Tweegezusterslaan.

Elke Brydenbach (N-VA), schepen voor jeugd en sport heropende vanmiddag de twee terreinen in aanwezigheid van buurtbewoners.

Het sport- en speelterrein aan de Tweegezusterslaan was toe aan een volledige vernieuwing en werd dit voorjaar aangelegd.

Het terrein is opgedeeld in drie zones: een grote schommelzone, een speelzone en een sportzone met calisthenics. Het comfort en de veiligheid van de gebruikers werden gemaximaliseerd.

Op basis van een bevraging bij vzw Merlijn en de betrokken ouders, werd de kleuterzone uitgebreid en is er meer aandacht voor het inclusief karakter.

De twee bestaande klimrotsen maken, samen met de andere zones, van dit speel- en sportterrein de ideale plek waar kinderen en jongeren hun gading vinden.

Het speelterrein ‘t Schijntje in de Ten Eekhovelei is gericht op gezinnen met kleine kinderen. De toestellen waren in slechte staat en werden allemaal vernieuwd.

Het speelterrein heeft een inclusief karakter en er werd schaduw gecreëerd door het plaatsen van nieuwe bomen.

Brydenbach: ‘Avontuurlijke speelterreinen op loop- en fietsafstand van gezinnen zijn een prioriteit voor het districtsbestuur.’

‘We merken dat de druk op het openbaar domein steeds toeneemt en dat kinderen en jongeren nood hebben aan voldoende kwaliteitsvolle ruimte om zich uit te leven.’

‘In Deurne hebben we daarom de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in vernieuwing van onze speelplekken.’

‘We zijn dan ook zeer trots dat we in aanloop van de zomervakantie deze twee gloednieuwe speelterreinen mogen inhuldigen.’

‘Beide zijn een mooi voorbeeld van hoe we op basis van participatie met verschillende actoren zijn gekomen tot een speelruimte waar sport, spel, toegankelijkheid en groen hand in hand gaan. Een avontuurlijke speelplek waar zowel de allerkleinsten als tieners zich thuis kunnen voelen.’

De kindjes van vzw Merlijn waren aanwezig bij de opening van het speelterrein aan de Tweegezusterslaan. (EM / Foto Alain Hoeckx)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten