• 21/06/2024

Deurne stimuleert gebruik digitale nieuwsbrief; 4,5 miljoen dagtrips naar Antwerpen

DEURNE – District Deurne lanceerde in oktober de digitale nieuwsbrief en engageerde zich om extra bomen aan te planten, gekoppeld aan het aantal inschrijvingen. Momenteel zijn er 2 000 abonnees en dat betekent dat Deurne voorlopig acht extra bomen zal aanplanten. Deurne voerde de daad bij het woord en vanochtend hebben districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA, links op de foto) en districtsschepen Frank Vercammen (Vooruit, rechts op de foto) de eerste boom in Eksterlaar geplaatst.

In 2021 werd een marktonderzoek uitgevoerd bij Deurnenaren tussen zestien en 80 jaar. Daaruit bleek dat de Deurnenaar de digitale overstap gemaakt heeft of aan het maken is en het district verving daarom haar driemaandelijkse seizoensbrochure door een maandelijkse digitale nieuwsbrief. Met deze overschakeling zet Deurne extra in op duurzaamheid, het verkleinen van de afvalberg en het vergroenen van het district. Want het aantal inschrijvingen op de digitale nieuwsbrief koppelde ze aan het planten van extra bomen verspreid over het district. Voor de eerste 500 inschrijvingen op de nieuwsbrief plant het district vijf bomen. Voor elke extra 500 komt daar nog een boom bij.

Sekeris: ‘Door deze actie hopen we meer Deurnenaren bewust te maken van het belang van bomen en digitale communicatie. Bomen zijn belangrijk voor iedereen: ze zuiveren de lucht, zorgen voor biodiversiteit en verkoeling. Dankzij onze digitale nieuwsbrief krijgen Deurnenaren op een snelle manier actuele informatie in hun mailbox en we bouwen drukwerk en papieren communicatie af. Deze verandering zorgt voor minder afval en we ontlasten het milieu. De budgetten die vrijkomen, investeren we op andere domeinen. Hoe meer mensen inschrijven op de digitale nieuwsbrief, hoe meer bomen we planten in Deurne.’

Op Eksterlaar komen vijf hoogstambomen (een zomereik, twee haagbeuken en twee éénstijlige meidoorns). Stiltepark Sint-Fredegandus krijgt twee fruitbomen (een kweepeer en een pruimelaar). Op het sport- en speelterrein in de Tweegezusterslaan komt er een hartjesboom. Het district plaatst de bomen tijdens het plantseizoen, tussen nu en maart 2023.

Vandaag werden de eerste vijf bomen in de Constant Jorislaan op Eksterlaar geplant. Iedereen die inschrijft op de digitale nieuwsbrief zorgt ervoor dat Deurne nog groener kleurt en dat er extra bomen bijkomen. Inschrijven kan steeds via www.deurne.be/digitaal. En als extraatje verloot het district een hoofdprijs ter waarde van 300 euro en twintig manden met lokale producten onder de abonnees die uiterlijk op zondag 11 december ingeschreven zijn.

Dagtrips blijven een belangrijke pijler van het toerisme in Antwerpen. Dat blijkt uit onderzoek van Westtoer, dat het dagtoerisme in eigen land tussen 2021 en 2022 in kaart bracht. Antwerpen ontving in die periode 4,5 miljoen dagtrips door landgenoten, goed voor een omzet van 195 miljoen euro in de Antwerpse economie.

Gemiddeld besteedt een Belgische dagtoerist in Antwerpen 43,32 euro tijdens de daguitstap: 20,72 euro gaat naar restaurant en café, 9,74 euro voor shopping, 7,37 euro voor toegang, 1,23 euro voor voeding en drank en nog 4,26 euro voor andere zaken zoals parking, brandstof en openbaar vervoer. (EM / Foto District Deurne)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten