• 27/05/2024

Dertien foodtrucks in stadspark van Geel, dorpsfeest in Ginderbuiten, zondag Molse Metten

GEEL – Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei staat het stadspark van Geel weer in teken van het Frinket Foodtruck festival. Het is dé plek waar foodlovers uit de omgeving kunnen genieten van culinaire hoogstandjes, leuke muziek en een fijne sfeer.

Dit jaar zullen maar liefst dertien foodtrucks hun plekje innemen in het stadspark en een wereldreis aan smaken presenteren. Van Italiaans tot Oosters, van Balkan tot Mexicaans, Amerikaans en zoveel meer. Naast eten kunnen bezoekers ook genieten van cocktails, mocktails, bieren, wijn en cava. Tussen de food- en dranktrucks zullen ook enkele handelaars uit Geel Centrum aanwezig zijn om hun producten aan te bieden.

Het festival biedt niet alleen eten en drinken. Er zullen verschillende dj’s optreden, waaronder Hotel Vinyl op vrijdagavond, de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans op zaterdag en DJ Bobby James op zaterdagavond. Voor de kleintjes is er een speeltuin, speelkooi en de schminkmobiel van Roos met Witte Stippen. Het Frinket Foodtruck festival is geopend op vrijdag van 16 uur tot middernacht, op zaterdag van 13 uur tot middernacht en op zondag van 13 tot 22 uur. Info: www.frinketgeel.be.

Een dorpsfeest met animatie voor jong en oud. Dat is wat je mag verwachten op zaterdag 13 mei in Ginderbuiten. Om 13 uur organiseert het dorpsteam eerst een officieel momentje aan de keurslager (Ginderbuiten 193). Van 14 tot 19 uur is iedereen welkom op het dorpsfeest (Kerkplein Ginderbuiten, Brandstraat 11). Neem je tijdens het feest deel aan de bevraging ‘Wat leeft er in Ginderbuiten’? Dan ontvang je een beloning.

Het dorpsteam van Ginderbuiten wil een verbindende factor zijn voor alle dorpsbewoners. Uit het traject Veerkrachtige dorpen werd duidelijk dat mensen uit het dorp verbinden én het creëren van een ontmoetingsplaats belangrijk zijn. Daarom neemt het dorpsteam het kerkplein in gebruik als ontmoetingsplaats en verwelkomen ze iedereen op dit dorpsfeest.

Lieve Heurckmans (CD&V), schepen van dorpsontwikkeling: ‘Ginderbuiten is een gehucht waar het traject Veerkrachtige Dorpen afgerond is. Tijdens dit traject ging het gemeentebestuur in samenwerking met de provincie, Rurant, inwoners, schoolkinderen, verenigingen,… op zoek naar de noden en dromen van het dorp. Deze dienden als input voor de opmaak van een dorpsvisie waarmee gemeentebestuur en inwoners aan de slag gaan. Verbinding in het dorp is één van de speerpunten in dit visiedocument. Het dorpsteam dat Veerkrachtige dorpen behartigde, wil met dit feest inwoners opnieuw samenbrengen.’

Op zondag 14 mei tovert men het Centrum weer om tot een echt markt-paradijs met Molse Metten. Van 10 tot 18 uur ben je welkom op maar liefst zeven aaneensluitende markten. Meer dan 70 winkels en horecazaken zijn ook van de partij en zetten hun deuren open langs het parcours. Ten slotte is er tal van (kinder)animatie en live muziek.

Dit kan je verwachten: een rommelmarkt in de Boerenkrijgstraat, een boeren- en dierenmarkt tussen 7 en 13 uur in de Corbiestraat (Rondplein – Adolf Reydamslaan) en Adolf Reydamslaan (Corbiestraat – Sint-Pieterstraat), een multiculturele markt in de Lakenmakersstraat, kinderanimatie en Molse verenigingen op het Rondplein, autohandelaars op het Laar, uiteenlopende marktkramers in de Statiestraat, Voogdijstraat en Kloosterstraat en radio en amusement op het Santo Tomásplein. Kom bij voorkeur met de fiets. Kom je met de auto? Parkeer op de randparkings rondom het Centrum: Rivierstraat, Sint-Pieter, ‘t Getouw, Hangarstraat en Keirlandse Zillen. De parkings zijn op zondag gratis. Voor personen met een beperking zijn er (extra) parkeerplaatsen op parking ’t Getouw, Sint-Pieter en in de Edmond Van Hoofstraat. (EM / Foto Stad Geel)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten