• 18/07/2024

Derde editie ‘Boom zoekt grond’ in Mechelen, vrijdag Sint-Katelijne-Waver zingt

MECHELEN – Voor het derde jaar op rij kunnen Mechelaars tegen een kortingsprijs bomen en haagpakketten bestellen via Boom zoekt grond. Met deze actie wil het stadsbestuur inwoners betrekken en ondersteunen bij het vergroenen van Mechelen. In het aanbod dit jaar nog meer fruitbomen en -hagen dan voorheen. Nieuw is ook de mogelijkheid om een bijenbosje te bestellen, bestaande uit planten die extra voedzaam zijn voor bijen. Bestellen kan tot woensdag 15 september.

Ruim 1 000 nieuwe bomen en meterslange nieuwe hagen kwamen er de voorbije twee jaar bij via Boom zoekt grond in de voor-, zij- en achtertuinen van vele Mechelse gezinnen. Samen helpen ze de stad te vergroenen, de biodiversiteit te verhogen en CO2 te verminderen. Door de populariteit van fruitbomen werken de deelnemende Mechelaars bovendien ook aan het versterken van Mechelen als eetbare stad. Omdat elke boom telt en omdat er nog heel veel plaats is in de tuinen, lanceert Mechelen vandaag de derde editie van Boom zoekt grond.

Patrick Princen (Groen), schepen van natuur- en groenontwikkeling: ‘We ontzorgen met deze actie alle Mechelaars die willen bijdragen aan een klimaatrobuuste stad. Door in te tekenen op de samenaankoop geniet je in de eerste plaats van een groepskorting én hoef je ook niet meer langs de boomkweker of het tuincentrum om een geschikte boom te kiezen. Op de website beschrijven we we uitvoerig het aanbod. Dat gaat van kleine vruchtdragende patiobomen tot middelgrote en grote bomen tot wel twintig meter. Hagen vormen dan weer de perfecte natuurlijke omheining voor je tuin. We voegden onder meer bessenstruiken en een bijenbosje toe aan het assortiment. Een plezier voor mens en dier.’

Het bijenbosje bevat inheemse plantensoorten met een goede nectar- en pollenopbrengst, een smulfestijn voor de bijen. Want die hebben het niet gemakkelijk. Ook heel wat bomen uit het assortiment bieden trouwens nectar en stuifmeel aan. Bovendien zijn sommige bomen uit het aangeboden assortiment ook extra bestand tegen het veranderende klimaat. Deze bomen kunnen droogte of hitte verdragen en zijn bestand tegen natte winters of luchtverontreiniging. En dan zijn er dus nog de fruitbomen, die bijdragen aan Mechelen als eetbare stad. Bestellingen kunnen opgehaald worden op vrijdag 3 en zaterdag 4 december. Per boom worden ook een boompaal, boomband en plantinstructies meegegeven. Bestellen kan via https://www.mechelen.be/boom-zoekt-grond-2021

Op vrijdag 20 augustus strijkt de organisatie van Vlaanderen Zingt neer op de parking achter het gemeentehuis van Sint-Katelijne-Waver. Zing je mee? Reserveer dan gratis je plaatsje via https://skw.onlinesmartcities.be/smartloket/sintkatelijnewaver-zingt of via een telefoontje naar 015 30 50 54 tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Er mogen maximum acht personen plaatsnemen aan een tafel en inschrijven is verplicht. Voor de aanvang van het evenement ontvang je een bevestiging van reservatie. De feestavond gaat van start met een optreden van Wim Leys. Hij trakteert je op een portie Nederlandstalige meezingers en Vlaamse rock-‘n-roll. Vanaf 20 uur haalt men de zangkrantjes boven en begint men samen te zingen. Wegens de coronamaatregelen is het niet haalbaar om dit evenement in Elzestraat te organiseren zoals eerder gecommuniceerd. (EM / Foto Gemeente Mechelen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten