• 21/05/2024

Schepen voor ruimtelijk ordening Hans De Groof

Deputatie vergunt buurtsupermarkt en doe-het-zelfzaak langs Turnhoutsebaan

MOL – De deputatie van de provincie Antwerpen heeft in beroep een vergunning toegekend aan een buurtsupermarkt en doe-het-zelfzaak langs de Turnhoutsebaan, ter hoogte van het fiets- en wandelpad naar de Grotstraat (Turnhoutsebaan 230-236). De aanvraag werd door het gemeentebestuur negatief beoordeeld, waardoor een weigering volgde. In de beroepsprocedure maakte de deputatie een nieuwe beoordeling en beslisten zij op basis van bijkomende informatie en enkele aanpassingen van de plannen.
 
De door het gemeentebestuur geweigerde aanvraag omvatte het slopen van de bestaande gebouwen en vervolgens een nieuwbouw van twee commerciële ruimtes voor – zo vermeldt de aanvraag – de uitbating van een buurtsupermarkt door SPAR en een doe-het-zelfzaak door GAMMA. Daarnaast voorzien de plannen in de aanleg van een parking met bijhorende circulatiewegen. Om de gebouwen en de parking te realiseren, moesten er meerdere bomen gekapt worden en een gedeelte van de percelen volledig ontbost worden.

Tijdens het openbaar onderzoek liepen 11 bezwaarschriften binnen. Het gemeentebestuur beoordeelde de aanvraag eveneens als negatief en verleende geen omgevingsvergunning.

Samengevat was het project volgens het gemeentebestuur te grootschalig. Er bleef onvoldoende bouwvrije, niet-verharde oppervlakte op het perceel over in verhouding met de bebouwde en verharde oppervlakte. Het perceel is gelegen aan een druk kruispunt waarbij het onwenselijk is om bijkomende drukbezochte handelszaken kort aan het kruispunt te laten ontsluiten.

uiteindelijk kwam de deputatie van de provincie Antwerpen tot een ander oordeel over de aangepaste plannen én werd alsnog een vergunning verleend voor de twee winkelpanden. 

Meer info: ruimtelijke ordening, 014 27 24 19, ro@gemeentemol.be

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten