• 15/04/2024

Deelnemers grootste wielerevenement van de Kempen kunnen terecht op 46 startplaatsen

RETIE – Naar jaarlijkse traditie kan je op de laatste zondag van augustus deelnemen aan De Schakel, dé sportiefste en plezantste afsluiter van de vakantie. Ook dit jaar zal er naar hartenlust geschakeld kunnen worden in de Kempen. Duidelijk afgepijlde routes brengen de fietsers naar de verschillende ‘Kempenhutten’ waar overal wel iets te beleven valt.

Het concept hoeft nauwelijks nog voorgesteld te worden: het is een aaneenschakeling van oneindig veel fietsroutes in de Kempen.

De deelnemers stellen zelf hun ‘Schakelroute’ samen, variërend van 25  tot meer dan 100 kilometer.  Het aanbod is quasi oneindig. Hierdoor komen zowel de sportieve, de geoefende fietsers als de recreatieve fietsers en gezinnen met kinderen aan hun trekken.

Je fietst veelal langs rustige en autoluwe wegen. De routecoördinator van de starthut geeft met veel plezier meer uitleg over de diverse schakeltochten. Lever je na afloop je inschrijvingsstrook in, dan maak je bovendien kans op één van de prijzen uit de prijzenpot van meer dan 10 000 euro.

Vertrekken doe je tussen 8 en 14 uur. De controleposten zijn open tot 18 uur. Je betaalt vijf euro als volwassene en één euro voor kinderen tot twaalf jaar. Hiervoor krijg je een appel, wafel, deelnemerskaart, dagfolder en verzekering.

De routes brengen de deelnemers zoveel mogelijk langs verkeersluwe wegen. In elke hut is er animatie voorzien waarbij zeker de kinderen niet vergeten worden. Uiteraard wordt er ook steeds een drankje en hapje aangeboden.

Kinderen vinden het heel tof om mee te gaan Schakelen. Meestal wijzen ze de ouders de weg door de pijlen te volgen. Bij de start krijgen ze ook een leuk hebbeding. De Speelgoedwinkel ‘t Klavertje Vier uit Hoogstraten schenkt speeltjes met een winkelwaarde tussen één à twee euro per stuk.

Bovendien kunnen ze een kinderfiets winnen en deelnemen aan de kleurwedstrijd. Verder zijn er nog 22 speelgoedbonnen van 25 euro te winnen en de binnenspeeltuin Raf & Otje uit Turnhout zorgt voor tien abonnementen van 90 euro elk.

Verder zijn er nog 34 inkomkaarten van Pakawipark in Balen te winnen en 50 kaarten van vijf  ritten van de Stoomgroep Turnhout.

Ook mensen met een beperking zijn welkom. Door het feit dat men vooral zoekt naar verkeersluwe en in de mate van het mogelijke naar verkeersvrije wegen is het voor hen perfect mogelijk om mee te doen en te genieten van de sfeer.

Topsporters weten dat ze regelmatig moeten eten en drinken tijdens de rit om verzuring van de spieren tegen te gaan. De hutten zorgen ervoor dat dit geen probleem hoeft te zijn.

Er is daarom een uitgebreide keuze om de honger te stillen en de dorst te lessen. Het aanbod varieert in de meeste hutten van hartig tot zoet. Het zijn niet meteen culinaire hoogstandjes, maar ze smaken wel. De bestellingen zijn meestal snel klaar want de de meeste deelnemers hebben nog heel wat kilometers voor de boeg. Voor de dorstigen is er een ruime keuze van frisdranken en in sommige hutten zelfs een keuze uit streekbieren.

In een aantal hutten kunnen de kinderen terecht om te ravotten op een springkasteel of in een speeltuin. Elke hut zet zijn beste beentje voor om voor ambiance te zorgen. Er zijn diverse optredens van verschillende genres. Alle info en een overzicht van de 46 startplaatsen vind je hier (EM / Foto Gemeente RETIE)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten