• 24/06/2024

De Zomer is van Mechelen presenteert een volle zomeragenda

MECHELEN – De komende maanden staat Mechelen bol van de evenementen en activiteiten. Of je nu van muziek, cultuur of sport houdt, het diverse aanbod zorgt ervoor dat er elk weekend iets te beleven valt voor iedereen.

“In 2014 zijn we gestart met De Zomer is van Mechelen, een krachtenbundeling van en voor alle zomerse activiteiten. Tien jaar later is het programma uitgebreider dan ooit. Je kan eigenlijk de hele zomer in Mechelen doorbrengen. Want er is altijd iets te beleven”, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

De Zomer is van Mechelen start dit jaar met een nieuwe campagne waarin enkele zomergezichten delen wat een zomer in Mechelen voor hen betekent. Zo vertellen Roos en Bob hoe ze elkaar ontmoetten op een dansfeest in Mechelen en sindsdien geen enkel evenement meer missen. Nancy werkt al enkele jaren als tolk Vlaamse Gebarentaal op Maanrock, en Johannes van Kafee Zapoi vertelt hoe DOERAK Festival tot stand is gekomen.

“Bij festivals denken we spontaan aan de grote artiesten. Maar het is zoveel meer. Ons uniek zomerprogramma is teamwork. Vele Mechelaars werken mee. Hun verhalen willen we onder de aandacht brengen. 10 jaar De Zomer is van Mechelen is een mijlpaal en dat willen we op deze manier vieren”, vertelt Calvo.

De zomer begint met de Beiaardconcerten, We Are Open Air, De Koer, twee weekends BROEK en Ottertrotter. Van 12 juli tot 11 augustus kun je elk weekend genieten van jazzconcerten op vrijdag, en op zaterdag of zondag van optredens variërend van improvisatie en comedy tot dagdisco tijdens Predikheerlijke Zomer. Op 13 juli kun je op de binnenkoer van het Predikheren meebepalen hoe een moordscène wordt opgebouwd tijdens een improvisatiesessie. Op 20 juli treedt de Belgische rock-‘n-roll band The Ragged Roses op. Op 27 juli speelt de live danceband KLAXXON en op 10 augustus organiseert Club Tendens een dagdisco.

Daarnaast kleuren ook eigen buurtinitiatieven zoals het Indiase Holi Festival, Tango op de Veemarkt, Global Fiesta en Muizen Feest de kalender.

Een maand voor Maanrock (22-25 aug) vindt tijdens het laatste weekend van juli het DOERAK Festival plaats. Oorspronkelijk bekend als LOV-LIVE Festival, werd het evenement drie zomers geleden opgericht om de Onze-Lieve-Vrouwestraat en haar handelaars te ondersteunen tijdens een grote werf. Inmiddels heeft het festival een eigen identiteit gekregen. Johannes Beyens, eigenaar van Kafee Zapoi en medeoprichter van het festival, vertelt: “We proberen de programmatie zo Mechels mogelijk te houden, maar nodigen ook bands van buiten de stad uit. Overdag richten we ons op families met kinderen of oudere mensen, en bouwen we langzaam op naar een ruigere avond.”

Nieuwkomer op de affiche is Soulful Sessions. Dit Antwerpse concept sluit op 14 september hun zomertour af in de Sinte-Mettetuin. Organisator Aeson Löw zegt: “We begonnen zeven jaar geleden met Soulful Sessions om een podium te geven aan Belgische en internationale dj’s. We merkten dat er Mechelaars naar onze feestjes in Antwerpen kwamen, dus het voelde logisch om ook naar Mechelen te komen. Toen de vraag kwam om hier iets te doen tijdens De Zomer is van Mechelen, waren we meteen enthousiast.”

Van 26 juni tot 15 augustus presenteert Parkpop weer een gevarieerd programma met verschillende muziekstijlen. Het evenement biedt acht donderdagavonden en twee speciale weekendedities. Op zondag 21 juli wordt de Nationale Feestdag gevierd met de Guy Swinnen Band, en op zondag 4 augustus is het tijd voor Parkpop4Kids. Parkpop begint met de disco funk sfeer van Le Frique. Voor liefhebbers van stevige gitaren is er Bulls on Parade. Jazz-, folk- en bluesliefhebbers kunnen genieten van John Németh, Laïs, Think of One en Black Flower. Het succes van Parkpop Pride wordt voortgezet op 8 augustus met een optreden van Liliane Saint-Pierre. Op 11 juli vindt er een speciale Vlaanderen Feest-editie plaats met Johan Verminnen.

Voor de strandliefhebbers zorgt Mechelen Beach (18 juli tot 11 augustus) voor de derde keer op rij voor een unieke vakantiesfeer op het Douaneplein. Deze zomer kun je genieten van zand tussen je tenen en een scala aan zomerse activiteiten. Dit jaar wordt de strandzone in een olympisch jasje gestoken.

Van 20 t.e.m. 22 september vieren we het slotweekend van Construct Europe en het nieuwe cultuurseizoen op verschillende locaties in de binnenstad.

Ontdek het volledige zomerprogramma op www.dezomerisvanmechelen.be.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten