• 18/07/2024

De Zomer is van Mechelen met hele resem festivals, openluchtconcerten en zomerbars

MECHELEN – De Zomer is van Mechelen presenteert een gloednieuwe huisstijl en brengt van juni tot en met  september weer een gevarieerd aanbod aan festivals, openluchtconcerten en  zomerbars. Van pride tot pogo, van Margriet tot Marokkaanse rai: de 25ste editie van Parkpop (zie foto)  wordt gevierd met een mix van verschillende muziekstijlen waarin iedereen zich thuis voelt.

De Zomer is van Mechelen maakt van Mechelen een levendige en bruisende stad voor inwoners en bezoekers met cultuur, muziek, sport en entertainment voor alle leeftijden. De elektronische muziekfestivals, We Are Open Air (zaterdag 17 juni) en De Koer (vrijdag 23 en zaterdag 24 juni), trappen de zomer op gang in de binnenstad. Eén van de hoogtepunten dit jaar is de 25ste verjaardag van Parkpop (van donderdag 29 juni tot donderdag 17 augustus). Het afterworkfestival in de Kruidtuin breidt uit met extra edities in het weekend (zondag 9 juli, zondag 6 en zaterdag 12 augustus) en brengt een diverse mix van muziekgenres in een groen decor. Nieuw deze zomer is de Parkpop voor kinderen waar de kleintjes de muziek bepalen.

Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest: ‘Parkpop wordt nog meer een feest voor alle Mechelaars. Van schlager tot mondiale muziek: alle genres passeren de revue. Dat is diversiteit. Ook Mechelse artiesten spelen een hoofdrol in dit uitgebreide programma. Door per avond met andere deejays te werken zorgen we ook voor meer podiumkansen. Artiesten, deejays én publiek zullen per moment anders zijn, maar dat maakt het geheel uniek en ijzersterk.’

Verschillende lokale deejays zorgen na de concerten voor de afterparty, waaronder DJ Safiem alias Sofie Michiels. ‘Vorig jaar mocht ik op het Feestpodium van Maanrock draaien, wat eigenlijk altijd al een droom is geweest. Ik ben ontzettend blij dat ik opnieuw de kans krijg om dit jaar nu op Parkpop te staan en kan niet wachten om met mijn energetische en vooral guilty pleasure set iedereen te laten dansen of hoe ik het zeg: te laten foaveuh.’ Frituur Paula, de bekendste coverband van Mechelen, viert zijn 35 jaar bestaan tijdens de laatste editie van Parkpop 2023.

Dit is het volledige programma: donderdag 29 juni Parkpop Pride, donderdag 6 juli Bizkit Park, donderdag 9 juli Mechelen Zingt, donderdag 13 juli Rachid Kasmi, donderdag 20 juli The Great Belgian Songbook, donderdag 27 juli Funeral Dress, donderdag 3 augustus Calacas presenteert Gnawa Blaack Koyo, zondag 6 augustus Radio Oorwood – Parkpop 4 Kids, donderdag 10 augustus Berre, zaterdag 12 augustus Margriet Hermans en donderdag 17 augustus 35 jaar Frituur Paula.

De Predikheerlijke Zomer (van  vrijdag 14 juli tot zondag 13 augustus) creëert een intieme setting op de binnenkoer van het Predikheren. Het programma met unieke (jazz)concerten laat cultuurliefhebbers meevoeren op het ritme van de muziek. Het laatste weekend van augustus is steevast van Maanrock (vrijdag 25 tot zondag 27 augustus). Het jaarlijkse gratis stadsfestival biedt drie dagen lang een programma vol muziek van bekende artiesten en opkomend talent op verschillende podia verspreid over de binnenstad. Voor de strandliefhebbers is Mechelen Beach (donderdag 20 juli tot zondag 6 augustus) de plek om naartoe te gaan. Het Douaneplein wordt omgetoverd tot een strandparadijs met strandbar, ligstoelen, beachvolleybalvelden en een scala aan activiteiten voor jong en oud. Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september strijkt Dansstorm neer in Mechelen en sluit de zomer af. Het rondtrekkende dansfestival van Danspunt presenteert dans in al haar vormen via bestaande en nieuwe dansvoorstellingen, workshops, initiaties en toonmomenten op meerdere locaties. Info: www.dezomerisvanmechelen.be. (EM / Foto Mechelen Feest)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten