• 18/07/2024

De Wever sluit horecazaak op Turnhoutsebaan, Wilrijk reikt Geitetrofee uit

ANTWERPEN – Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) besliste Club Impreza – een zaak waar vooral Polen samenkomen – op de Turnhoutsebaan te sluiten wegens verschillende massale vechtpartijen binnen en op straat. De zaak blijft al zeker gedurende zes weken dicht van vrijdag-, zaterdag- en zondagavond 20 uur tot 7 uur de daaropvolgende dag. Het gaat om de periode vanaf vrijdagavond 4 november tot en met maandagochtend 12 december.

Woordvoerder Johan Vermant: ‘In en rond een horeca-inrichting op de Turnhoutsebaan stelde de politie op korte tijd drie massale vechtpartijen vast. Klanten raakten niet alleen slaags met elkaar, ook politieagenten werden belaagd en aangevallen toen ze tussenkwamen. Zo liep een klant onder meer twee schedelfracturen op en was een politie-inspecteur negen dagen arbeidsongeschikt na een interventie.’

‘Aangezien de vechtpartijen zich niet enkel tot de inrichting beperken, maar ook plaatsvinden op de openbare weg in de omgeving van de zaak, bestaat het risico dat onschuldige voorbijgangers betrokken worden bij deze schermutselingen, en worden buurtbewoners door het straattumult beroofd van hun slaap. Ook het feit dat politieagenten gehinderd worden bij het uitoefenen van hun taak en moeten vrezen voor hun eigen fysieke integriteit, is verontrustend en brengt de openbare veiligheid in het gedrang.’

‘Uit het geheel van de ontvangen meldingen en de vaststellingen van de politie, blijkt dat de uitbating van de horeca-inrichting op de Turnhoutsebaan nu en ook in de toekomst de openbare veiligheid kan verstoren. Aangezien de burgemeester op grond van de Nieuwe Gemeentewet, individuele maatregelen kan treffen als de openbare veiligheid in het gedrang komt, besliste hij de horeca-inrichting te sluiten voor zes weken.’ Daarna mag de zaak enkel opnieuw open als de zaakvoerder kan bewijzen dat hij een bewakingsfirma die voldoet aan de geldende wetgeving aanstelde en bewakingscamera’s plaatste.

Op zaterdag 10 december reikt het district Wilrijk de Geitetrofee uit. Kandidaturen voor deze ereprijs kunnen ingediend worden tot en met zondag 13 november.

Het districtsbestuur reikt de Geitetrofee elk jaar uit aan een verdienstelijke persoon, groep of vereniging die zich dat jaar heeft ingezet voor Wilrijk, de typische eigenheid van het district of zijn bevolking. De recentste laureaat is Guy Verstappen. De directeur van basisschool Rozenkrans won in 2019 de Geitetrofee. In 2020 en 2021 vond er geen verkiezing plaats omwille van de coronapandemie.

Iedereen kan een kandidaat voor deze prijs voorstellen. De kandidaturen, vergezeld van een korte begeleidende nota, kunnen tot en met zondag 13 november worden ingediend via district.wilrijk@antwerpen.be. Aan welke criteria een kandidaat-winnaar van de Geitetrofee moet voldoen, is terug te vinden op www.wilrijk.be.

Uit alle inzendingen worden drie genomineerden geselecteerd. Een jury en de bewoners van Wilrijk zullen vervolgens uitmaken wie de Geitetrofee in de wacht sleept. De stemming en de uitreiking van de trofee vinden plaats op de kerstdrink die het district Wilrijk houdt tijdens de Kerstmarkt op zaterdag 10 december tussen 14 en 16 uur. (EM / Foto District Wilrijk)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten