• 24/05/2024

De Troostfabrik brengt tien dagen lang hartverwarmende activiteiten naar Lier

LIER – Toen je als kind je knieën open viel, was er moederkeszalf. De pijn bleef dezelfde, maar toch was ze plots minder erg. Wat was het verschil? Troost.

 Ook de ziel van een volwassene krijgt af en toe een deuk. Ook dan zijn er zalfjes die een verschil maken: een schouderklopje, een knuffel, een lied, een beetje begrip, een bakske koffie … Tussen woensdag 25 oktober en zaterdag 4 november produceert De Troostfabrik zielenzalf per lopende meter. Niet in witte tubes maar in een resem hartverwarmende activiteiten. 

De Troostfabrik is een initiatief van het Liers Cultuurcentrum, Lost & Co, Bibliotheek de Fé, Beeldacademie Lier, Podiumacademie Lier, Stadsmuseum Lier en Mondiale Werken.

 Een overzicht: Soul Repair Café: woensdag 25 en zaterdag 28 oktober van 10 tot 16 uur. Lost & Co, Antwerpsestraat 126. Tijdens het Soul Repair Café™ kan je bij een kopje warms op verhaal komen. Een Soul Repair Artiest luistert en geeft je je verhaal terug onder de vorm van een gedicht, een lied, een tekening… iets creatiefs.

Living Lost: vanaf donderdag 26 oktober: vertrek en aankomst aan Bib de Fé, Kardinaal Mercierplein 6. Een audiowandeling doorheen verschillende landen, hoofden en harten.

Uus Knops, Annelies Dyck en Sassafras De Bruyn. Lezing ‘Op afstand nabij – horen, zien en voelen’: donderdag 26 oktober om 20 uur, Colibrant, Deensestraat 6/7. Woorden van waarde, beelden die spreken en muziek die verzacht: een mooi recept voor een hartverwarmende avond.

Troost Op Wandel: zaterdag 28 oktober van 9 tot 11 uur. Gloed, Antwerpsestraat 126. Een warme troostwandeling langs de Lierse vesten. Onderweg neemt men de tijd om ook letterlijk stil te staan bij verlies.

Nog even dit: zaterdag 28 oktober 10 van 10 tot 15 uur (doorlopend). Bibliotheek de Fé, Kardinaal Mercierplein 6. Tijdens ‘Nog even dit’ kan je een herinnering, een boodschap of een tekening op een kaars aanbrengen. Neem de kaars mee naar Reveil op woensdag 1 november. Daar laat men alle kaarsen samen een lichtpunt vormen voor iedereen die iemand mist of gemist wordt.

 Reveil (zie foto): woensdag 1 november van 17 tot 18 uur. Begraafplaats Kloosterheide, Kesselsesteenweg 97. Muziek en poëzie op de begraafplaats.

Slow Art-gesprek. Troost in kunst (16+), donderdag 2 november om 10.30 uur en donderdag 4 november om 15 uur. Stadsmuseum Lier, Florent Van Cauwenberghstraat 14. Slow Art is een methodiek om langer stil te staan bij één kunstwerk. Samen met een gids en de andere deelnemers kijk je traag en in detail.

 Toneelhuis | Tom Dewispelaere, Olympique Dramatique. Alle schone dingen, donderdag 2 november om 20.15 uur. Jezuïetenkerk, ingang via Podiumacademie, Gasthuisvest 50. Alle schone dingen is het verhaal van een jongen die, om zijn depressieve en suïcidale moeder opnieuw hoop te geven, aan een lijst begint met alle schone dingen die de moeite waard zijn om het leven te leven.

Cézanne Tegelberg & Company. Yuto en de boom, zaterdag 4 november vanaf 17 uur. Jezuïetenkerk, ingang via Podiumacademie, Gasthuisvest 50. Theaterervaring voor jong en oud (4-104). Dompel je onder in de betoverende wereld van Yuto. Met koptelefoon op laat je je meevoeren in het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en een boom. Info & tickets hier (EM / Foto Cultureel Centrum Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten