• 19/05/2024

De Terugkeer van Aspe en dus ook van Van In

ANTWERPEN-Backstage Producties van de heren Cooke en Van Vooren koos Play Zuid om hun zesde productie aan te kondigen. Er werd wat geheimzinnig en mistig rond gedaan maar nu weten we het zeker in mei 2024 komt die zesde productie er met een nieuw theater stuk rond Aspe of inspecteur Van In zoals we hem kennen.  Backstage  en vooral James Cooke zijn  een trouwe aanhanger van het crime genre. Zie de verschillende Assisen voorstellingen en juist een jaar geleden  de Agatha Christie  Moord op de Orient Express in Elckerlyc

De mannen die nu aan het roer staan van Backstage-producties hadden al een verleden met Aspe. Toen de TV reeks ophield kwamen er twee theatervoorstellingen: Aspe, Moord in het Theater ( 2015) en Aspe2 ( 2017). Het werd echter moeilijker voor Cooke om Herbert Flack te overtuigen om nog een derde maal de bühne op te gaan  als de man met het legendarische oker lederen vestje. Wil het toeval nu dat Herbert, die zichzelf een romanticus voelt en ook nostalgie uitstraalt zijn gekende outfit terug vond thuis. Hierin zelfs zijn  politiepenning en ook een nota die werd gemaakt op de laatste draaidag van de tv serie in Brugge.

Herbert wist te vertellen dat er 127 afleveringen waren, 102 u televisie. Er werden 157 moorden opgelost en men draaide meer dan 1.000 dagen. Onder de vele andere statistische gegevens kwam er nog uit dat Van In 11 politiepartners had. Ook het aantal hemden dat hij droeg en de keren dat hij aanvaringen had met zijn overste stond geboekt. Nu wil het juist dat op 8 november 2013 het doek te Brugge viel over Aspe na 10 seizoenen. En hier 10 jaar later zit hij bij Cooke aan tafel om over zijn nieuwe uitdaging te praten.

Het scenario is van Frank Van Laeken die hiervoor samenwerkt met Peter Römer. De regie is in handen van Jaak Lema.

De titel van het stuk zal Moord in de Studio heten en daarom legde Frank van Laeken uit dat men voor eenmaal niet in Elckerlyc zal spelen maar wel in Play Zuid. Hier heeft men trouwens ook een capaciteit van 600 toeschouwers.

Men zoekt hierin naar de verbondenheid met het verhaal. Een verhaal waarin Aspe eregast is in een soort talkshow. Aspe die hier over zijn pensioen wil vertellen. Tijdens die uitzending gebeurt er een moord. Een jonge speurder, nog uit de stal Van In moet het onderzoek leiden maar zal gauw de hulp inroepen van Van In zelf om beroep te doen op zijn rugzak aan ervaring. Een soort smelting tussen generaties.

Het publiek zal weer interactief kunnen deelnemen om samen de moordenaar te ontmaskeren.

De andere cast wordt later nog voorgesteld.

www.backstage-producties.be

Gust Charrin.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten