• 20/06/2024

‘De Sterrenkaart’ zet chefs uit Antwerpen en ’s-Gravenwezel in de kijker

ANTWERPEN – ‘De Sterrenkaart’ is terug. Het televisieprogramma bezoekt dit keer njam!-gezichten in hun eigen sterrenkeuken. Vanaf zondag 15 januari neemt njam! een exclusief kijkje achter de schermen bij de sterrenrestaurants van Bart Desmidt, Michaël Vrijmoed, Jan Tournier en Roger van Damme.

In elke aflevering van ‘De Sterrenkaart’ zal één chef en zijn restaurant centraal staan. Elke chef maakt in zijn aflevering drie signature dishes van de sterrenzaak klaar. De chefs onthullen hun culinaire geheimen, dromen en ambities en vertellen over hun weg naar de top.

De chefs zeggen hoe ze dagelijks hard werken om een niveau te halen en behouden dat Michelin-waardig is en waarom ze bekroond werden met een hoge score bij Gault & Millau.

Antwerps deelnemer is Roger Van Damme van het éénsterrestaurant Het Gebaar in de Leopoldstraat in Antwerpen. Het Gebaar heeft al  dertien jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Hoe kan hij na al die jaren dat niveau behouden? Roger van Damme is een buitenbeentje in de culinaire wereld. Hij evolueerde van chef-patissier naar een technisch hoogstaande en erg creatieve topchef.

De voorbije jaren steekt hij veel tijd in het verfijnen van oerklassieke bereidingen uit de Franse keuken. Maar een gerecht springt er nog altijd bovenuit: de pannenkoek, de rode draad in zijn carriere. Dat eenvoudige recept heeft hij helemaal naar zijn hand gezet. Roger van Damme verrast in ‘De Sterrenkaart’, dat wordt  uitgezonden op zondag 5 februari om 11, 16 en 23 uur.

Wie zijn volgens de ‘Sterrenkaart’ chefs de opkomende talenten? In de gloednieuwe online serie ‘De Rijzende Ster’ volgt njam! de getalenteerde chefs Diego De Baets, Nicolas Misera, Yoshi Mariën en broers Ruben en Pieter De Maesschalck in hun weg naar de culinaire top. Zij draaiden al mee in sterrenkeukens en streven nu naar topgastronomie in hun eigen restaurant.

Kijk mee achter de schermen en geniet van een exclusief interview met de chef en de bereiding van een signatuurgerecht.

Hier vinden we twee deelnemers terug uit de provincie Antwerpen. Vooreerst is er Nicolas Misera (35, zie foto) van het gelijknamige restaurant aan de Michel De Braeystraat op het Nieuw Zuid in Antwerpen.  In november was hij de hoogste nieuwkomer in de Gault&Millau-gids.

Nicolas heeft het koken echt met de paplepel meegekregen. Zijn vader, Hans Misera, was de jongste sterrenchef van zijn generatie.

En dan is er Yoshi Mariën van Hertebos in ’s-Gravenwezel (Schilde), dat hij samen met zijn vriendin Yasmine runt. Hun succesformule? Hij in de keuken, zij in de zaal. Roger van Damme is er vaste klant. Yoshi volgde een opleiding bij Hof ter Duinen en leerde Yasmine kennen toen hij stage liep in Nuance in Duffel.

De uitzending met Nicolas Misera komt op zondag 29 februari online, die met Yoshi Mariën op zondag 5 februari. Te volgen via https://www.youtube.com/user/NJAMhetKOOKKANAAL?app=desktop. (EM / Foto Kaat Bosch)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten