• 22/06/2024

De Schorre biedt de komende dagen nog een hoop leuke activiteiten aan

BOOM – Ben jij op zoek naar leuke activiteiten voor je gezin tijdens de komende dagen? Skiën zal nét niet meer gaan, maar Provinciaal Recreatiedomein De Schorre biedt je tal van ontspannende activiteiten aan. Terwijl je oogappels op skate-avontuur gaan of oneindig doorhinkelen na een leuke wandeling in de prachtige natuur, kan jij al genieten van een lekkere afhaalpannenkoek of een heerlijke warme chocomelk. Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde voor Milieu, Natuur en recreatie en groendomeinen: ‘Natuur en recreatie, een perfecte combinatie. Natuur biedt naast rust en stilte ook ruimte voor ontspanning en gezond bewegen. Contact met de natuur versterkt de immuniteit. Kom uit je kot in openlucht en geniet van het uitgebreide aanbod van De Schorre.’ Bekijk het volledige aanbod op www.deschorre.be.

Heeft de Kerstman een skateboard, inliners, step of BMX onder de kerstboom gelegd? Uittesten of verder oefenen kan in het skatepark waar iedereen zijn of haar zotste (maar veilige) toeren mag uithalen. Als mama, papa, oma of opa kan je toekijken of zelf meedoen. Natuurlijk moet iedereen steeds voorzichtig zijn en uitkijken voor de mede-waaghalzen. Springen je kinderen liever rond op eigen voeten? Ga dan langs bij het hinkelpad op de Deltaweide. Eigenlijk is het pad 300 meter lang, maar door de cirkelvorm kan je blijven rondgaan. Maak er met het gezin gerust een wedstrijdje van: wie hinkelt de meeste rondjes?

De Schorre samen al spelend ontdekken is altijd leuker. Haal voor je kroost de ‘De Schorre Bingo’ af aan het onthaal en ga samen op verkenning. Laat je kinderen de leuke opdrachten uitvoeren en maak onvergetelijke foto’s van de gekke bekken. In samenwerking met Toerisme Rupelstreek is er ook nog de ‘Bucketlist’. Daarin staan ‘10 dingen die je zeker moet doen’ in de Rupelstreek. De ‘De Schorre Bingo’ en de ‘Bucketlist’ kan je gratis afhalen aan het onthaal. Op zoek naar een hele dag plezier? Ontdek het gezinspakket: een rugzakje vol met activiteiten zoals de trollenkaart, het ‘Doeboek’, de Bingo én nog tal van leuke verrassingen. Je kan het kopen voor 9,50 euro aan het onthaal, zolang de voorraad strekt.

Wandelen is dé coronasport geworden en terecht. Ook in De Schorre en de hele Rupelstreek zijn er mooie trajecten voor jong en oud. De ‘Tunnelwandeling’ is zeventien kilometer lang en gidst je langs 400 jaar geschiedenis. Als je het liever wat rustiger doet, is de prachtige ‘Groene Longen wandeling’ van elf kilometer wat je zoekt. Het pad neemt je mee langs de vier groene gebieden in Boom.  De wandeling ‘Tunnels, blote voeten en geheimen in het bos’ is dan weer ideaal voor actieve kinderen. Gedurende vier kilometer vol avontuur ontdek je de geheime bewoners in De Schorre, zie je een stukje lokale geschiedenis én kan je volop genieten van het prachtige uitzicht in de uitkijktoren. Alle wandelingen zijn gratis en je kan de brochures terugvinden aan het onthaal van De Schorre , bij Toerisme Rupelstreek of online op www.deschorre.be > Recreatie en Sport

Van zoveel beweging en nieuwe ontdekkingen krijg je honger. Bij wielercafé De Musette kan je terecht voor heerlijke afhaalwafels, cupcakes, drankjes, huisbereide soep en nog meer. Zij gebruiken bovendien steeds streekproducten. Zo steun je terwijl je geniet nog eens de lokale handelaars. Tijdens de krokusvakantie kan je op het Inkomplein lekkere pannenkoeken vinden en op de Deltaweide wafels op een stokje. Betaal zo gepast mogelijk of contactloos en wandel door na je aankoop. (EM / Foto De Schorre)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten