• 20/06/2024

De PLAZAnterikken stellen programmatie in Cinema Plaza voor

DUFFEL – De PLAZAnterikken dragen cultuur uit in Duffel, maar ook daarbuiten. Dat doen ze in eerste instantie met het organiseren van activiteiten in Cinema Plaza. Gisteravond stelden ze hun programma voor het nieuwe seizoen voor.

 

Actrice/comédienne Veerle Malschaert heeft een nieuwe show. Haar voorstelling ‘Je suis Pippi’ is beter dan wat ze voordien liet zien en in de vernieuwde Plaza zal de voorstelling zeker tot zijn recht komen. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Gezinsbond Duffel.

Bij de tweede activiteit put men uit lokaal talent. Toon Keersmaekers maakte vorig jaar een opgemerkte passage in The Voice. Op vrijdag 10 november staat hij op het Plazapodium. Toon verzorgt het voorprogramma van Les Amateurs. Zowel Kris Steenackers als Jan Strauss hebben affiniteit met Duffel en verzorgen de hoofdmoot van de avond met hun optreden ‘Allemaal Brel’, waarop ze de onvergetelijke chansons van de grootmeester brengen.

Vanaf half februari gaat men er tegenaan na een winterpauze met Prince, of toch de muziek van deze fenomenale musicus. Minneapolis is een coverband met Jimmy Colman (Jim Cole), Janne Blommaert en een zeskoppige band. Iedereen kent natuurlijk hits als Purple Rain, 1999, A Kiss, Cream, Little Red Corvette. Maar Prince schreef ook ontelbare songs voor andere artiesten zoals Chaka Khan, Sheena Easton, Stevie Nicks, Sinead O’Connor, Alicia Keys, Sheila E en Carmen Electra. Ook deze pareltjes komen aan bod in de show van ‘Minneapolis’, een eerbetoon aan Prince.

‘Funny Freunde’ komt terug naar de Plaza. Vorig jaar traden ze al op in Duffel en nu komen ze terug.

Totaal nieuw voor de PLAZAnterikken en ook voor de Plaza is het optreden van een internationale artiest. In maart is men ‘into folk’. Folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, maar vooral ook met een eigenzinnige twist. De Belgische helft van het duo is de Herentalse violist Oscar Beerten, vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson, die afkomstig is uit Tórshavn op Faröereilanden.

Acteur Warre Borgmans vormt met Lou Roman de (voorlopige?) afsluiter van het seizoen ‘22-‘23 van de Plazanterikken. Meer details op https://www.plazanterikken.be/

Foto’s Ronny MULLENS 

.

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten