• 27/05/2024

‘De Patrick’ in Mol, historische en informatieve wandeling in centrum

MOL – Cultuurcentrum ’t Getouw in Mol trakteert je op zaterdag 31 juli opnieuw op een leuke openluchtfilm. ‘De Patrick’, een tragikomische Vlaamse film over rouw en de zin van het leven, begint om 22 uur. De vertoning vindt plaats op de parking van de kerk van Mol-Sluis, Sluis 157. De toegang is gratis. Reserveren is verplicht en doe je via www.getouw.be. Omwille van de veiligheidsmaatregelen kan je momenteel maximum vier tickets per bestelling reserveren. Voorlopig blijft het verplicht om bij culturele activiteiten in openlucht je mondmasker te dragen tijdens de activiteit.

Tijdens de maanden juli en augustus organiseert cultuurcentrum ’t Getouw verschillende gratis openluchtfilms. Deze films zijn onderdeel van het buitenprogramma PARKOER. Je vindt alle informatie terug op www.getouw.be. Voor de vertoning van ‘De Patrick’ werkt cultuurcentrum ’t Getouw samen met Jakob Smitsmuseum.

Patrick woont op een naturistencamping die zijn ouders uitbaten. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen: hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn obsessie een zoektocht naar zichzelf. ‘De Patrick’ is het regiedebuut van Tim Mielants. Deze aparte adamskostuumfilm zit vol visuele humor en Belgische tragiek. De film is zowel geestig als droevig, zowel ontroerend als absurd, maar ook spannend en surrealistisch. Een bijna onherkenbare Kevin Janssens speelt de hoofdrol en wordt geflankeerd door heel wat andere bekende acteurs.

Ontdek historische gebouwen en locaties in het Centrum op zondag 8 augustus. Deze begeleide tocht start om 14 uur aan de dienst toerisme, Markt 1a. De Molse Gidsenkring staat klaar om je coronaveilig te ontvangen. Deelnemen kost vijf euro. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard. Inschrijven is verplicht en doe je via www.visitmol.be/oppadmeteengids tot 10 uur op de dag van de rondleiding. De wandeling is rolstoeltoegankelijk. De plaatsen zijn beperkt.

Tijdens een boeiende wandeling passeer je de unieke historische gebouwen en locaties die het Centrum rijk is. De gids leidt je naar het vroegere Rijksopvoedingsgesticht, de vernieuwde Markt, het solferkotje en de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Langs het rustige wandelpad langs de Nete kom je de eeuwenoude watermolen tegen.

Vanaf zaterdag 31 juli om 9 uur kan je je kind(eren) via i-School inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang voor het nieuwe schooljaar 2021-2022. De i-Schoolkalender wordt automatisch aangemaakt op basis van de schoolgegevens die men heeft. Kijk dus vóór 31 juli na of de kalender van je kind(eren) klopt.

De opvang op woensdagnamiddag en snipperdagen wordt verdeeld over vier centrale locaties: Robbedoes, Sint-Odrastraat 10 Millegem (voor kinderen van Baloe en Robbedoes), Krekeltje, Don Boscostraat 37 A Galbergen (Bieke en Krekeltje), Mowgli, Onze-Lieve-Vrouwstraat 86 Gompel (Loewie, Mowgli en Timon) en Windekind, Beukenbosstraat 15 Achterbos (Pardoes en Windekind). Meer info via bkomol@gemeentemol.be. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten