• 12/07/2024

De Lijn legt gratis bussen in naar Tomorrowland, handelszaken bereikbaar

BOOM – Stap aan boord van de gratis pendelbussen van De Lijn, beweeg mee met je vrienden naar minder CO₂. Bezoekers van Tomorrowland  kunnen zo parkeerstress vergeten en zorgeloos genieten van het magische sprookjesachtige evenement.

De pendelbussen bieden comfortabele en milieuvriendelijke ritten van Boom station naar Dreamville en de parkeerplaatsen P8/P9, en uiteraard ook weer terug.

De reistijd tussen Boom station en de parkings P8/P9 bedraagt twintig minuten. Op deze momenten kunnen de feestvierders mee:

*Donderdag 20 en 27 juli: van Boom station naar Dreamville Dirkputstraat van 9 tot 23 uur

*Vrijdag 21 en 28 juli: van Boom station naar Dreamville Dirkputstraat van 9 tot 20 uur, van P9 naar het festival van 10 tot 23 uur en van P8 naar P9 van 19 tot 4 uur.

*Zaterdag 22 en 29 jul: van P9 naar het festival van 10 tot 23 uur en van P8 naar P9 van 19 tot 4 uur.

*Zondag 23 en 30 juli: van P9 naar het festival van 10 tot 23 uur en van P8 naar P9 van 19 tot 4 uur.

*Maandag 24 en 31 juli: van Dirkputstraat naar Boom Station van 7 tot 14 uur en van Nachtegaalstraat naar P8 (Global Journey) van 7 tot 14 uur. De pendelbussen bedienen geen tussenliggende haltes, reizigers kunnen dus enkel op- en afstappen aan Boom Station en de andere hierboven vermelde locaties.

De pendelbussen zijn gratis. Een vervoerbewijs  is niet nodig. Als reizigers met andere (vaste) lijnen reizen moeten zij voor een geldig vervoerbewijs zorgen.

Deze lijnen volgen tijdens de beide festivalperiodes een omleiding: 181 Groenplaats – Aartselaar – Rumst, 182 Groenplaats – Aartselaar – Boom, 191 Snelbus Rumst – Kontich – Antwerpen, 295 Antwerpen – Niel – Reet – Boom en 500 Antwerpen – Boom – Rumst – Mechelen.

Wie tijdens het weekend van 21-22-23 en 28-29-30 juli inkopen doet bij een Boomse handelaar of een horecazaak bezoekt, maakt kans op een prijs uit de prijzenpot van meer dan 2 000 euro.

Hiermee wil het lokaal bestuur het shoppen in Boom stimuleren want de handelszaken zijn wel degelijk bereikbaar. Uiteraard gaat dat het makkelijkst met de fiets of te voet, maar wie dat toch met de auto wil doen, kan dat ook.

Wie vanuit de richting Klein-Willebroek komt, bereikt het centrum via een voorbehouden strook links aan het kruispunt van het Wipplein, richting Emiel Vanderveldestraat.

Ook via het kruispunt aan de voormalige bibliotheek kun je rechts afslaan richting centrum. Voor wie vanuit richting Antwerpen komt, is de beste route eveneens via de E. Vanderveldestraat.

Je krijgt voor aankopen vanaf tien euro een invulformuliertje van de handelaar of horecazaak. Die briefjes mag je terug aan de handelaars bezorgen of in de daarvoor bestemde bus steken in de inkomhal van het gemeentehuis, en dit voor vrijdag 4 augustus, 12 uur.

Enkel mensen die tijdens de festivalweekends van Tomorrowland in Boom komen shoppen, kunnen aan de actie van het Lokaal bestuur Boom deelnemen. De actie loopt alleen in de deelnemende zaken. De trekking gebeurt op maandag 7 augustus en de winnaars worden persoonlijk verwittigd. (EM / Foto De Lijn)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten