• 27/05/2024

Ann Schoubs directeur-generaal de lijn

De Lijn lanceert probeeractie 2024 voor scholieren eerste middelbaar

De Lijn kondigt met enthousiasme de lancering aan van de probeeractie 2024, gericht op 12-jarige scholieren die de overstap maken naar het eerste middelbaar. Met deze jaarlijkse actie krijgen jongeren de kans om kosteloos gebruik te maken van een abonnement voor de maand september, waarmee ze een vliegende start kunnen maken in hun nieuwe schooljaar.

Na het succes van vorig jaar, waarbij 1 op de 10 scholieren het aanbod voor een kosteloos abonnement benutte, zet De Lijn zich opnieuw in om jongeren te ondersteunen in hun reis naar zelfstandigheid. Van degenen die deelnamen aan de actie, gebruikte 68% het abonnement daadwerkelijk, en 56% koos er ook voor om na afloop van de actie een abonnement aan te schaffen.

Dit jaar bereikt De Lijn een hele nieuwe generatie van ongeveer 73.000 scholieren met haar probeerabonnement voor de maand september. De Lijn zal dit doen door middel van verschillende strategieën:
Het promoten van het gratis maandabonnement via persberichten en communicatiekanalen van steden en gemeenten.
Directe communicatie met alle lagere scholen in Vlaanderen, zodat zij leerlingen en ouders kunnen informeren over de actie.

Ouders worden uitgenodigd om zich vóór 13 augustus 2024 aan te melden op delijn.be/probeeractie om gebruik te maken van het probeerabonnement. De abonnementen worden in de loop van augustus op een elektronische kaart verstrekt en zijn geldig van 1 tot en met 30 september 2024. Deze actie biedt niet alleen jongeren de kans om hun zelfstandigheid te verkennen, de chauffeurs van De Lijn nemen de rol van mama- of papa-taxi op.

Eind september ontvangen ouders een tweede mailing waarin ze worden uitgenodigd om een Buzzy Pazz-jaarabonnement aan te schaffen via het e-salesplatform, geldig vanaf oktober.

Foto Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten