• 19/05/2024

De liefde voor het Antwerpse dialect nu ook in boekvorm

ANTWERPEN – In 2017 startten Nick Daelemans en Mathias Vertessen het kledinglabel KLEIR. De originele truien en T-shirts met typisch Antwerpse uitspraken als ZIEVEREIR, NOUGABOLLEN of TOETERNITOE, zijn ondertussen niet meer uit het straatbeeld weg te denken.
 
 
Hoog tijd dus voor de twee vrienden om ook de boekhandel te veroveren met een gloednieuwe KLEIR-creatie. WASDANAWER? is een bloemlezing van de schoonste Antwerpse uitspraken. Het ideale cadeauboek voor paljaskes, sjarels en masjoefels.
 
Nick Daelemans en Mathias Vertessen zijn twee Antwerpenaren. Op zesjarige leeftijd leerden ze elkaar kennen bij de scouts. Sindsdien is hun vriendschap en liefde voor Antwerpen en haar taal alleen maar gegroeid. Vandaag zijn het zelfverklaarde dialectambassadeurs.
 
 
Het Antwerps dialect opnieuw op de kaart zetten is hét grote doel. Via een opvallende kledingcollectie én nu ook een boek worden kleine stappen gezet naar dat hogere doel.
 
 
Wasdanawer? De schoonste Antwerpse uitspraken KLEIR. Pelckmans Hardcover – 328 blz. ISBN 978-94-6337-824-6 17,50 euro. Meer info hier
 
Sylvie MICHELE
 
 
 
 
 
🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten