• 24/07/2024

De Krokusvakantie begint grauw en grijs. Vergeet het weer tijdens deze evenementen.

ANTWERPEN – Meer dan een gevuld aanbod, niet alleen voor het weekend maar ook voor de (vakantie)week die daarna volgt. Een selectie:

*BRASSCHAAT – Philippe Vansteenbrugge van Trendy Trouwen organiseert zondag een huwelijksbeurs. 2 000 koppels vonden tijdens het najaar van 2022 hun weg naar één van de Trouw & Trends huwelijksevents. Elke bezoeker krijgt een glaasje bubbels, per koppel staat een goodiebag klaar en je maakt kans op een prijs. Meer info en afdrukken van gratis tickets via https://www.trendytrouwen.be/beurzen/trouw-trends-brasschaat/

*MOL – In een gracieus handelspand in victoriaanse stijl, gelegen in het hartje van de gemeenten, in de populaire Statiestraat, opent de Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo (Rigorgeous) morgen de derde vestiging van Café Beauté, dé conceptstores waar het draait om gezichtsverzorging. Je kan er terecht voor alles wat te maken heeft met natuurlijke, minerale make-up en skincare producten. (zie affiche)

*Er hangt liefde in de lucht bij jeugdhuis Tydeeh. Zoek én vind een lief tijdens de Valentijnsfuif van vanavond. Voor de gelegenheid krijgt het café een romantische inkleding. Bij aankomst ontvang je een bandje zodat je weet wie wel of niet vrijgezel is. De deuren van het café, Rivierstraat 8, openen om 21 uur. De toegang is gratis.

*HERENTALS – Van vandaag tot donderdag 2 maart strijkt de tentoonstelling #StolenMemory neer op de Grote Markt. De Arolsen Archives bewaren persoonlijke bezittingen van ongeveer 2 500 concentratiekampgevangenen. De tentoonstelling wordt begeleid door een website met animatiefilms, webstories en pedagogisch materiaal en is open van maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur.

Samen met verschillende verenigingen, organisatoren en jongeren wil Neteland met het Feest Goe Charter zorgen dat alle jongeren in de regio veilig kunnen uitgaan. Na een lang traject is het charter klaar en trapt men morgen de campagne af voor aanvang van de eerste fuif die het charter volgt: Black & Blue, georganiseerd door chiro Noorderwijk en dit om 19 uur in de Sporthal van Noorderwijk..

*KAPELLEN – Samen met een aantal partners organiseert de gemeente mogen een beurs rond duurzaam wonen en bouwen in zaal LUX (Marktplein 1). Meer dan 150 geïnteresseerde Kapellenaren schreven zich al in voor verschillende infosessies rond onder meer zonnepanelen, het capaciteitstarief, slimme meters, renovatiebegeleiding en energiezuinig verwarmen. Meer info over de beurs vind je op www.kapellen.be/BDWB.

*MORTSEL – Morgen, om 11.11 uur opent de fototentoonstelling ‘Carnaval’ in Meerminnehof, Hollandse Tuin 3. Wallter Busschots fotografeerde de Mortselse carnavalstoet tijdens verschillende edities. Zijn foto’s worden nu tentoongesteld in het Meerminnehof. Er wordt ook een film van Cois van Roosendael vertoond. Te bekijken tot zondag 12 maart.

*BORNEM – De abdijbibliotheek herbergt een aparte en gesloten boekenkast, de hellekast. Vertelster Evi Rosiers brengt na haar succesvolle passage in de abdij afgelopen zomer, vanavond vanaf 20 uur, begeesterende verhalen met een pikante kwinkslag. Reservatie via abdij@bornem.be.

*AARTSELAAR – Tijdens de weekends van de krokusvakantie wordt het peuterbad van het intergemeentelijke zwembad DOK~3 opnieuw omgetoverd tot een zwemballenbad. Er drijven dan honderden gekleurde balletjes in het bad. Wie wil, kan er nu en volgende zaterdag en zondag met zijn kleine spruit een duik komen nemen. Balletjes in het zwembad vindt telkens plaats tussen 10 en 16 uur in DOK~3 (Kleistraat 202-204).

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten