• 21/06/2024

De Kringwinkel Antwerpen en Maakfabriek organiseren designwedstrijd

HOBOKEN – Op de site van de Blikfabriek in Hoboken slaan De Kringwinkel en de Maakfabriek de handen in elkaar voor een circulaire designwedstrijd onder de naam REMIX. Negentien meubelmakers en designers van de Maakfabriek ontwierpen een circulair design gemaakt uit recupmaterialen van De Kringwinkel. Die ontwerpen zijn vanaf vandaag tentoongesteld in De Kringwinkel in de Blikfabriek aan de Krugerstraat in Hoboken.

De Kringwinkel Antwerpen, dat zijn tweedehandswinkels (in Antwerpen, Merksem, op het Kiel, Borgerhout, Deurne, Brasschaat, Kapellen, Wijnegem en Schoten) en twee webshops in de sociale economie in Antwerpen. Kringwinkels staan voor Sociale tewerkstelling.

De Kringwinkel biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer  dan 500 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. De Kringwinkel haalt herbruikbare goederen op en verkoopt ze weer. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht.

De negentien designers zijn de afgelopen maanden in de Maakfabriek aan de slag gegaan met als opdracht om een ontwerp te maken van recupmaterialen uit De Kringwinkel. De bedoeling is dat het ontwerp materialen upcyclet en er een nieuwe waardevolle invulling aan geeft.

Wietse Vermeulen van De Maakfabriek: ‘De ontwerpers van de Maakfabriek zijn heel creatief aan de slag gegaan, we zijn onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen.’

De Maakfabriek is een deelatelier waar makers van allerlei slag machines en atelierruimte delen. Door samen de huur te delen kunnen ze voordelig huren en hebben ze toch een groot atelier ter beschikking. Daarnaast organiseren ze ook workshops en open dagen waar je kennis kan maken met het atelier en meubelmakerij.

Een professionele jury zal zich buigen over de negentien inzendingen. In de jury zetelen vertegenwoordigers uit duurzame materialen (VITO), circulaire economie, UA), productontwikkeling en meubelopleiding. De jury zal kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding, mogelijkheden tot productie van het design, duurzaamheid en originaliteit. Op basis van deze criteria worden vijf winnaars gekozen wiens designstuk zal worden verkocht in De Kringwinkel Blikfabriek.

Louise Vrints, marketingverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen: ‘In deze Kringwinkel willen we mensen stimuleren om zelf met recupmaterialen aan de slag te gaan. Met deze wedstrijd willen we deze circulaire designers dus graag een duwtje in de rug geven.’

Er is ook een publieksprijs verbonden aan de wedstrijd. Tot en met zaterdag 9 januari kan je zelf mee stemmen op jouw favoriete kandidaat. Dat kan in de winkel zelf of online via https://www.dekringwinkel.be/centrum/2/page/ontwerpwedstrijd.html.  De winnaar wint een cadeaubon van 100 euro om recupmaterialen te kopen in De Kringwinkel. Ook jij maakt kans op een bon van twintig euro van De Kringwinkel Antwerpen door je stem uit te brengen. (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten