• 14/06/2024

De Kompanie viert vier dagen feest en programma van Sfinks Mundial bekend

MORTSEL – De Kompanie vzw uit Mortsel viert zijn tienjarig bestaan. Het is meteen ook de eerste verjaardag van het woonhuis met zijn zestien bewoners en dagbesteding voor 30 jongeren met een beperking. Dit betekent vier dagen feest van donderdag 4 tot en met zondag 7 mei.

Voorzitter Rita Van der Spiegel (zie foto): ‘We zijn enorm dankbaar dat we dit feest kunnen aankondigen na een intens traject. Vanuit een kleine VZW zijn we gegroeid tot een totaalconcept met woonhuis en dagwerking. Dit allemaal uit eigen initiatief van de ouders die hier zelf hun schouders hebben onder gezet. Ook organiseren we inclusieve vakantiekampjes en zaterdagopvang voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. We zetten ook volop in op inclusie voor de ganse buurt. Tijdens het eerste weekend van mei organiseren we allerlei superleuke inclusieve activiteiten voor jong en oud en zorgen we voor lekkere hapjes en drankjes.’

*HET PROGRAMMA: Donderdag 4 mei: Kompanie Day for Specials (reservatie via feest@dekompanie.net), volksspelen en live-optredens; vrijdag 5 mei: seniorenfeestmiddag (reservatie via feest@dekompanie.net), volksspelen, bingo en live-optredens, gratis after work party tussen 17 en 22 uur; zaterdag 6 mei: Vlaamse Kermis op z’n Kompanie’s en BBQ Festijn (reservatie via feest@dekompanie.net), dansen met een BV en kinderanimatie Dance Party; Zondag 7 mei Rustig wakker worden met de Kompanie, familie-yoga en –brunch (reservatie via feest@dekompanie.net). Locatie: Pastoor Van der Auwerastraat 18. Meer details: https://dekompanie.net/pages/de-kompanie-feest-4-tot-7-mei.

Binnen één maand opent Sfinks haar deuren voor het jaarlijks festival Sfinks Mundial. Het festival biedt concerten en activiteiten voor alle leeftijden. Patrick De Groote, artistiek directeur van Sfinks Animatie vzw: ‘We willen een plek creëren waar iedereen welkom is, een plek waar inclusiviteit en duurzaamheid de belangrijkste waarden zijn. De enorme groep vrijwilligers die elk jaar de handen uit de mouwen steekt, zijn een belangrijke schakel in de werking en zorgen ervoor dat het festival elk jaar opnieuw gratis kan plaatsvinden.’

Wat begon als een klein event met de beroemde markt is intussen gegroeid tot een heus festival.  Zoals elk jaar brengt Sfinks Mundial internationale muziek met artiesten gevestigd in België en Nederland. Dit jaar komen er enkele grote namen en viert men de comeback van de Antwerps-Mortselse groep Wahwahsda. Je kan je op Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei) onder meer hieraan verwachten:

*Aboubacar Traoré & Balima – Burkina grooves:  groep van Belgische en Afrikaanse muzikanten maakt muziek zonder grenzen en is resoluut op de toekomst gericht. Deinende ritmes, aanstekelijke polyritmiek, diepe grooves, rock, jazz en hip-hop sounds.

*Gianni Tam & La Banda – Queen of Latin:  brengen een vernieuwende mix van Zouk, Reggeaton, New York Salsa, Pop en Hiphop, samengesmeed door de meest toonaangevende internationale Latin producers van dit moment.

*Wahwahsda – Hiphop-Reggae: na tien jaar stilte, komt de band terug met een nieuw album en bestormen ze opnieuw het podium.

*K.Zia – Neo-Soul-R&B: een singer-songwriter die alternatieve r&b, soul, pop, trap en afrobeats tot al even temperamentvolle muziek weet te blenden.

*Belgriego – Klassiek Grieks: een muzikaal avontuur vol legendes, dromen en nostalgie waar grenzen verdwijnen.

*DJ Masai – Global Urban Beats: opzwepende mix van urban, pop, afro, tropical en hiphop. Dit alles vanaf 12 uur op het Molenveld in Boechout. Info: https://www.sfinks.be/sfinks-mundial/  (EM/ Foto De Kompanie vzw)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten