• 17/06/2024

De Kempen beweegt, Baldemore stopt met roken, Mol subsidieert scouts

DESSEL – Goed nieuws voor de vele trouwe fans van #deKempenbeweegt: ook in 2023 kunnen Kempenaren met z’n allen thuis sporten. Het populaire bewegingsprogramma op RTV krijgt een vervolg met heruitzendingen vanaf maandag 9 januari. Stem dus elke werkdag af op RTV, om 10.30 uur of om 15 uur. Iedereen kan meedoen.

De heruitzendingen lopen tot eind april en opnieuw van november tot eind december. Zo kan je in de eerste en laatste maanden van het jaar – traditioneel kouder en donkerder en dus minder uitnodigend om buiten te sporten – blijven bewegen binnen.

In februari kan je als roker uit Dessel, Mol, Balen of Retie samen je eerste stappen zetten richting een rookvrij leven. Volg op maandag 13, dinsdag 14, woensdag 15 of donderdag 16 februari een vrijblijvende infosessie en beslis nadien of je instapt.

Zoals elk jaar kost het volledige traject (acht sessies) 48 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Je komt tijdens de infosessie te weten wat voor jou de mogelijkheden zijn. Je kan het programma helemaal op je noden en behoeften afstellen, wat het stoppen natuurlijk alleen maar makkelijker maakt. Voor individuele begeleiding neem je best contact op met de rookstopcoach.

Je bent zowel in Dessel, Mol, Balen en Retie welkom op een vrijblijvende infosessie. Op maandag 13 februari om 19.30 uur in vrijetijdscentrum De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen, op dinsdag 14 februari om 19.30 uur in zaal De Vest, Passtraat 14 in Retie, op woensdag 15 februari om 19.30 uur in raadzaal in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol en donderdag 16 februari om 19.30 uur in Cafetaria sporthal Sportpark Brasel, Sportpark 2 in Dessel.

Rookstopcoach Els Bosch: ‘Meedoen met de sessies wil niet zeggen dat je tijdens de eerste sessie al moet stoppen met roken. Het is de bedoeling om eerst je gewoontes te veranderen en stil te staan bij welke roker jij bent. Na de derde sessie ben je klaar om te stoppen. Als je even een moeilijk moment doormaakt, kan je wel wat steun gebruiken. Je staat er niet alleen voor en leert van elkaar. Nicotinespray, medicatie, cold turkey, e-cigarette, … volgens de tabakoloog zijn er veel manieren waarop je kan stoppen met roken. Je kiest de methode die het best bij je past. Het is belangrijk om jouw traject zelf mee uit te stippelen.’

Aan de hand van het aantal inschrijvingen bekijkt men op welke dagen de sessies plaatsvinden. Inschrijven voor het programma doe je voor maandag 13 februari via https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1426. Voor de infosessie moet je niet inschrijven. Meer info: Els Bosch, 0474 91 24 54, els@rookstopcoach.be,  www.gemeentemol.be/stoppenmetroken.

Scouts St.-Carolus (Ginderbuiten) en Scouts St.-Pieter (Centrum) krijgen van het gemeentebestuur een subsidie voor het verbeteren van hun lokalen. De verenigingen dienden een aanvraag in op basis van het reglement ‘jeugdinfrastructuur’. Voor Scouts St.-Carolus gaat het om 7 500 euro. Scouts St.-Pieter ontvangt 2 788 euro. Dergelijke subsidies vraag je aan via https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=95. (EM / Afbeelding Baldemore)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten