• 18/07/2024

De eerste week van de Kerstvakantie heeft onder meer dit te bieden

ANTWERPEN – Normaal geven we hier op vrijdag enkele tips voor het weekend. Dat lijkt me nu wat overbodig met kerstavond en kerstdag voor de deur. Daarom breiden we het uit met enkele tips of nieuws voor de eerste (en vaak ook tweede) week van de kerstvakantie.

*DEURNE:  Help jij de Gouden Vogel aan zijn veren? Volg dan gratis de digitale vertelwandeling in Provinciaal Groendomein Rivierenhof. Start aan het Sprookjeshuis. Voor families met kinderen vanaf vier jaar. Gratis te volgen met de app izi-TRAVEL. Reserveren is niet nodig. Download de route ‘Vertelwandeling De Gouden Vogel’.

*MOL:  Kom tot rust en snuif de kerstsfeer op tijdens de opendeurdagen in de Sint-Pieter en Pauwelkerk, Markt. Van maandag 26 december tot en met zondag 8 januari ben je dagelijks welkom tussen 14.30 uur en 19.30 uur. Op zaterdagen 31 december en 7 januari sluiten de deuren om 17 uur. Op zondag 1 januari is de kerk alleen toegankelijk tussen 11 en 12 uur.

Vanaf de kerstvakantie pronken nieuwe gedichten in de thema’s licht, warmte, maan en winter aan de gedichtpalen langs de Wandelweg. Deze wandeling vertelt het verhaal van Jacquot en zijn fantastische opa, Jakob Smits. Wandelen kan nog tot en met zondag 8 januari, dagelijks tussen 16.30 uur en 21.30 uur. De flyer met de route haal je gratis op bij de dienst toerisme (Markt 24) of via www.visitmol.be/knusinmol.

Op zondag 25 december (Kerstmis) en zondag 1 januari (Nieuwjaar) is er geen dieren- en boerenmarkt. De marktkramers zien jullie terug vanaf zondag 8 januari tussen 8 en 12 uur op het Rondplein en het Santo Tomásplein.

*HERENTALS: De werking van het Fietspunt aan het station neemt een pauze van maandag 26 december tot en met maandag 2 januari. Vanaf dinsdag 3 januari houdt het Fietspunt weer toezicht op de fietsenstallingen en kunnen gestrande reizigers opnieuw bij hen terecht voor kleine herstellingen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis geraken.

*EDEGEM:  Je kan komen studeren in VTC Kruispunt, Terelststraat 12. Er zijn twaalf studeerplekken. Je kan gebruik maken van de WiFi van het VTC en dit elke werkdag van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 3 februari,  behalve op maandag 2 januari. Tijdens de kerstvakantie zijn er studieplekken in de bib, nadien in de foyer of in lokaal ‘De goeien babbel’. Info: https://edegem.bibliotheek.be/formulier/studieplek-reserveren-kerst22. (zie foto)

*KALMTHOUT:   Ook dit jaar zetten de marktkramers hun beste beentje voor om de kerstperiode op te leuken. Naast sfeervolle decoratie en een kerstmuziekje trakteren de marktkramers hun bezoekers morgen zaterdag 24 december op gratis soep, chocomelk en glühwein. Daarnaast zijn er ook hapjes voorzien en dit tussen 8 uur en 12.30 uur.

*OLEN: Op woensdag 28 december om 10.30 uur organiseert het lokaal bestuur, in samenwerking met Theater Bank Vooruit, in Theaterzaal Het vierde Oor een voorstelling voor kinderen ten voordele van goede doelen: de sprookjesachtige vertelling ‘Goudje en de heldere maan.’ De opbrengsten gaan naar Olen tegen kanker en Sanders Ontbijt. Tickets kosten acht euro (+12 jaar) en zes euro (-12 jaar). Reserveren via www.ticketgang.com.

Edwin MARIËN

Foto Gemeente Edegem

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten