• 16/07/2024

De Ballroombeker in het Fakkeltheater

ANTWERPEN-Al 8 jaar zorgt Productiehuis Het Achterland voor de zomerkomedie in het Fakkeltheater. Scenarist en regisseur Jeroen Maes nam ons telkens mee naar een iconische plaats in het Antwerpse. Denk maar aan Café Beveren, de twee Minerva verhalen of het Strand van St. Anneke. De 2024 productie die op 29 juni in première ging, verhaalt zich in de wereld van het ballroomdansen. Vreselijk populair in het interbellum en de jaren na Wereldoorlog Twee. Ouderen zullen nog wel terug denken aan de legendarische Billiard Palace op het Astridplein. Hier lagen de tentakels van deze speciale vorm van dansbelevenis met de mengeling van internationaal standaarddansen en de Latijns-Amerikaanse dansen. Lang populair en over het Kanaal nog redelijk intens beoefend, zie maar naar de badplaatsen als Blackpool waar de Ballroom zaal nog altijd glorie uitstraalt.

Wijn zijn  in Hoboken waar Margot en haar tweede echtgenoot Ronny de dansschool “ Step by Step” uitbaten. Margot( Karin Jacobs ) is de danslerares die 100 % inzet verwacht van haar docenten en Ronny( Carry Goossens) bekommert zich meer met de interne organisatie en is ook verantwoordelijk voor de nogal op losse schroeven staande merchandising. In hun team zitten de goudhaantjes van de dansvloer: Vanessa ( Ann Van Den Broeck), dochter van Ronny , en  Giorgio ( Matthew Michel)  topdanser met een grote hoek af en ongeleid projectiel.  Veel hebben ze al gewonnen maar Margot wil al 10 jaar de Gouden Cup  of de Beker der Lage Landen winnen. De ploeg is op schema tot een onvoorziene omstandigheid alles overhoop gooit. Wat moeten ze nu doen? Wat zijn de verschillende plannen en uitwegen?

Wat hebben ze nog in voorraad in de dansschool? Het Zweeds-Italiaans duo ( Thomas Servranckx en Ylenia Mele)? Zal deze laatste haar Italiaans temperament onder controle kunnen houden?  Of gaan ze voor total disaster met moederskindje Boris ( Jervin Weckx ) en moeder-moeial Sabine ( Vicky Florus)? Dit kom je te weten na een aaneenschakeling van komische momenten  en sublieme dialogen. Wat doet die jas aan de kapstok en waarom staat Studio twee leeg?

 

Misschien geen zwaargewicht als komische inhoud maar Jeroen gaat hier heel vastberaden een andere toer op. We krijgen ook momenten van ontroering en choreografisch was de inbreng van de danscoaches Frank en Laura Zegels door Jeroen een voltreffer. Hierbij nog wat steengoede nostalgische muziek en we zijn vetrokken voor zeven weken Fakkeltheater met het Achterland.

Nog een pluim voor het alles zeggende decor en voor de twee bijna debutanten in een grote rol: Ylenia en Thomas.  Het  balanceren en mixen van oude getrouwen en nieuw talent is ook deze maal een voltreffer.

En er zijn nog genoeg T Shirts met” Step Bij step Waar voeten Zweten”

www.fakkeltheater.be

Tekst en foto’s: Gust Charrin.

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten