• 19/05/2024

Tuinfeest Harmonie 2022

Dansen, picknicken en genieten tijdens Tuinfeest Harmonie

ANTWERPEN – Herbeleef de belle époque tijdens een heerlijk tuinfeest. Het Tuinfeest Harmonie op zaterdag 18 mei (vanaf 11 tot 20 uur) brengt weer fijne muziek, draaimolens, foodtrucks en animatie naar het Harmoniepark. Bewoners kunnen samen picknicken in het Harmoniepark. Nog tot 14 mei kunnen ze een picknickpakket bestellen voor 2 of 4 personen, enkel het picknickdeken moeten ze zelf meebrengen. Er staan ook verschillende foodtrucks, zo kan er ook zonder reservatie iets gedronken en gegeten worden. Een picknickpakket bestellen kan via ww.districtantwerpen.be/tuinfeest of via deze rechtstreekse link.

“Het belooft weer een mooie editie te worden van ons Tuinfeest. Het Harmoniepark en het Harmoniegebouw worden ingekleed in belle-époquesfeer met muziek en animatie uit die tijd. De belle époque is immers de tijdsgeest van de eerste gloriejaren van het Harmoniegebouw. Gedurende de hele namiddag kan je verschillende spelletjes spelen, je kinderen laten kennismaken met een hoge fiets of samen op de foto. Een gids neemt je mee door de geschiedenis en er is een ruim muzikaal aanbod. Geniet ten slotte samen van je picknick (wel vooraf bestellen) of van het aanbod van de foodtrucks”, zegt Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor evenementen en feestelijkheden.

Een heuse zweefmolen, hoge fietsen, kinderanimatie en een bellenblaas-artiest zorgen ervoor dat de kinderen zich niet vervelen. Een echte parkwachter en een enthousiaste gids houden de sfeer erin. Iedereen kan op de foto met charmante retro-attributen om de dag te vereeuwigen.

Tuinfeest Harmonie, dat is ook heel wat fijne muziek, met een heel ruim en gevarieerd aanbod voor alle bezoekers. Van leuke deuntjes met dj Papa Mojito en dansinitiaties buiten tot een vioolconcert en jazzclassics binnen.

Muzikaal programma Harmoniezaal:

13.15 uur | Demi-sec, toegankelijke jazzclassics
14.30 uur | Tutti Fratelli
15.45 uur | Elixir d’Anvers, met Ensor danst
17.15 uur | La Muze, duo met harp en elektrische piano

Muzikaal programma Harmoniepark:

Papa Mojito, de bekende DJ met zijn bakfiets, doorlopend
12.30 & 15 uur| Fanfare ‘t Akkoord met majoretten
16.15 uur | Dansinitiaties wals, quadrille, polka, ragtime, tango…

Op zondag 19 mei strijden de 4 beste Brassbands uit 8 jaar Brasspartij om de eer in muzikale duels. Bezoekers bepalen de winnaar. Iedereen is welkom in het Harmoniepark op dit gratis festival. Meer info op www.brasspartij.be.

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten