• 17/06/2024

‘Dagschotel’ wordt buurtrestaurant voor Hoboken, Kiel en Wilrijk Valaar

HOBOKEN – Vanaf morgen kunnen inwoners van Hoboken, Antwerpen Kiel en Wilrijk Valaar voor een verse en betaalbare maaltijd terecht in het nieuw buurtrestaurant ‘Dagschotel’ aan de Paul Vekemanslaan in Hoboken. Het buurtrestaurant wil uitgroeien tot een ontmoetingsplaats en zet extra in op het duurzaam en milieuvriendelijk afhalen en leveren van maaltijden.

Tom De Boeck (Vooruit, links op de foto), districtsschepen van lokaal sociaal en gezondheidsbeleid: ‘Monica De Coninck was diegene die met sociale restaurants begon. Je kon er toen terecht voor één euro. Dat leidde tot wel wat discussies. En kijk waar we vandaag staan. De formule is een succes gebleken. In ons verkiezingsprogramma hebben wij de Hobokenaar beloofd om een buurtrestaurant te openen. Nu, na de corona-periode, is het belangrijk dat mensen elkaar opnieuw ontmoeten en waar kan dat beter dan bij een maaltijd? Naast het sociale heb je ook het ecologische. De verpakkingen zijn herbruikbaar, een procedé dat men heeft overgenomen van het buurtrestaurant in Merksem. Daar is men tijdens corona  begonnen met huisleveringen. Ook dat zal hier gebeuren. Sense legt de laat zeer hoog. In het gebied wonen 75 000 potentiële klanten.’

‘Dagschotel’ is een concept van Sense, een cluster van horeca-uitbatingen met sociaal talent die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft om hun carrière opnieuw op te bouwen. In Hoboken worden er zes mensen ingezet. In het restaurant zijn een 30-tal plaatsen. Hetty Leuverink van Dagschotel: ‘Stad Antwerpen en Sense startten eind vorig jaar – in volle coronacrisis – de eerste vestiging van Dagschotel in Merksem. Daar maken we nu gemiddeld 130 maaltijden per dag. In totaal hebben zich al 1 350 verschillende klanten geregistreerd. We merken dat het op voorhand bestellen en thuis leveren van maaltijden een enorme meerwaarde is. Het is niet alleen handig voor onze klanten. We bereiken er ook meer mensen mee en we bewegen ons letterlijk in de buurt. Zo kunnen we nog beter wijkgericht werken.’

Jan Van Roie, CEO van Sense (rechts op de foto): ‘Klanten kunnen eenvoudig bestellen tot één uur voordien, online, telefonisch of ter plaatse in het restaurant. Ze kiezen uit vijf dagschotels gaande van vis, veggie tot een klassieker. Klanten betalen één euro extra voor levering aan huis.’ Met de nieuwe opening in Hoboken telt de stad Antwerpen ondertussen zes buurtrestaurants. Naast Dagschotel Hoboken gaat het om De 7Schaken in de Lange Beeldekensstraat, Kom.Eet in Deurne, Bakboord op Linkeroever, Foyer De Stroming in de Aalmoezenierstraat  en Dagschotel Merksem. Iedereen kan er terecht voor een verse maaltijd tegen een betaalbare prijs. Sommige Antwerpenaren zoals senioren of mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen een gunsttarief. Later volgt nog een buurtrestaurant voor inwoners van Deurne Zuid.

Op de plaats waar ‘Dagschotel’ haar deuren opent was tot voor kort een superette. Je kan er terecht van maandag tot zaterdag van 11 tot 19 uur. Bestellen kan via 03 288 90 24 of www.dagschotel.be. Het standaardtarief bedraagt 8,5 euro. 60-plussers betalen 6,5 euro. Wie een pasje heeft voor verminderd tarief kan ter terecht voor drie euro en kinderen tot achttien jaar voor één euro.

Edwin  MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten