• 24/07/2024

Cultuurfestival Calamartes matcht studenten met ouderen van WZC

ANTWERPEN – De overkoepelende studentenvereniging Unifac organiseert een online versie van het jaarlijkse cultuurfestival Calamartes.
 
Tijdens een van hun activiteiten brengen ze studenten van UAntwerpen in contact met de ouderen van het Woonzorgcentrum OLV Antwerpen uit de Pieter Van Hobokenstraat.
 
Een wekelijks telefoontje, een maandelijkse pennenvriend of een dagelijkse wandeling: het kan allemaal.
 
Calamartes is het cultuurfestival van de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen en vindt dit jaar plaats vanaf morgen maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart. Het wil studenten warm maken voor cultuur en jong Antwerps talent een podium bieden. Door de huidige omstandigheden vindt het evenement – bijna vanzelfsprekend – online plaats. Zo ruilt Unifac haar traditionele spiegeltent in voor een nieuw online platform, waar verscheidene culturele activiteiten georganiseerd zullen worden.
 
Een van de succesvolste activiteiten van Calamartes is de TD-pensionné. Een dansnamiddag op de Stadscampus van de universiteit, waar de bewoners van het Woonzorgcentrum OLV Antwerpen samen met studenten kunnen dansen en kaarten.
 
Om deze activiteit niet verloren te laten gaan, komt Unifac met een coronaproof alternatief, ’80 pick a matey’.
 
Robin Boel, voorzitter van Unifac: ‘Studenten kunnen zich opgeven om zich te laten matchen met een bewoner van het woonzorgcentrum. De bewoner en de studenten bekijken zelf welke activiteiten ze samen kunnen en willen ondernemen. Dit kan gaan van een wekelijks telefoontje over een maandelijkse pennenvriend tot een dagelijkse wandeling rond het MAS.’
 
‘Morgen geven we het startschot met ‘Radio Unifac’. In deze culturele week zullen ook verscheidene bekende gezichten te zien zijn, zoals dichteres Delfine Lecomte, Mathieu en Guillaume, campusdichter Esohe Weyden, Novastar en nog vele anderen. Ook de rector zal hierbij aanwezig zij. Gedurende de hele week bieden we een uitgebreid programma aan, dankzij een nauwe samenwerking met alle studentenverenigingen die verbonden zijn aan de Stadscampus. Zo willen we de Antwerpse studenten evenveel cultuur laten opsnuiven als in de voorbije edities.’
 
De studentenvereniging organiseerde eerder dit jaar al meerdere online events. Unifac motiveerde ook de andere studentenverenigingen om bestaande activiteiten coronaproof heruit te vinden. Het is volgens hen belangrijk dat activiteiten voor het welzijn van de studenten blijven doorgaan.
 

Het online platform en de volledige planning van Calamartes 2021 is terug te vinden op http://vuas.be/#/calamartes (EM / Foto Universiteit Antwerpen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten