• 18/07/2024

Cultureel Centrum Deurne heet voortaan DE KLAP en stelt programma voor

DEURNE -CC Deurne is dood, lang leve DE KLAP. Om de zomer feestelijk in gang te zetten, openden zij vanmiddag hun oude, nieuwe deuren. Het openingsfeest bood meteen een staalkaart van het nieuwe seizoen én het vernieuwd verhaal van het Deurnse cultuurhuis.

CC Deurne is de derde van vier cultuurcentra die van naam en focus veranderen. c o r s o in Berchem en Schouwburg Noord in Merksem gingen hen al voor, respectievelijk in augustus en oktober van vorig jaar. Elk vanuit hun eigen kracht en complementair aan het niet stedelijke podiumaanbod, is het hun doel om een nog breder en divers podiumpubliek aan te trekken en zo de uitstraling en naamsbekendheid van Antwerpen als dé podiumstad van Vlaanderen te vergroten.

 

De Klap biedt in het nieuwe seizoen een uitgebreid en divers programma aan met veel aandacht voor nieuwe makers, huisartiesten en een extra focus op familie. Tijdens het lanceringsfeest kon iedereen tickets kopen voor het nieuwe seizoen aan 21,00 procent korting, een knipoog naar de postcode van Deurne.

 

Dimitri Leue was voor de feestelijke gelegenheid ceremoniemeester van dienst en lichtte bovendien een tipje van de sluier van twee voorstellingen waarmee hij komend seizoen in première gaat in De Klap. Esohe Weyden, jonge slam belofte uit Deurne, droeg een gedicht voor dat ze speciaal voor het lanceringsfeest heeft geschreven. Piet Van Dycke kwam langs met zijn dansers van On Point voor een acrobatisch, absurd en gevaarlijk duet op en vooral rond de scene. Don Vitalski stelde een nieuw gedicht voor ter ere van de naamsverandering. De leerlingen van jarenlange partner Spectrumschool Deurne verzorgden de receptie en in de kappersstoelen waren het dé hairstylisten van de toekomst die iedereen een unieke KLAP coupe aanmaten.

 

Buurtbewoonster Saloua El Moussaoui maakte samen met Geert Nijs het prentenboek Knuffeldief voor de allerkleinsten. Ze las voor en knutselde samen met de kleuters in een gezellig knuffelhoekje. De gezusters Hirngespinst repareerden de wereld via workshops en inspiratiemomenten. Pietro Chiarenza verraste de aanwezigen met enkele korte, magische interventies met zijn gezelschap Sprookjes enzo terwijl het cabaretduo Grof Geschud bestaande uit Lander Severins en Myrthe van Velden over hun liefdesbreuk vertelden in een teaser van hun voorstelling Broeden.

 

Hans Van Cauwenberghe gaf toepasselijk een voorsmaakje uit ‘HOME XXL, come in’ een hedendaagse bewerking van Philemon & Baucis en tevens een verhaal over gastvrijheid. De dansers van LAP vzw ontwikkelden een rituele overgangsdans speciaal voor het lanceringsfeest, Pink Panther Paints kwam LIVE graffiti painten en DJ Lizaay sloot het feest af.

 

Het jaarprogramma van DE KLAP! vind je op https://www.ccdeurne.be/feest.

 

Foto’s Ronny MULLENS  

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten