• 23/06/2024

Culinair genieten in Mol, Balen en Retie met De Smulpaap, speelplein opent

MOL – Dit jaar kan je van donderdag 1 juli tot en met zondag 17 oktober genieten van heerlijke Smulpaap. In de deelnamebrochure vind je bonnen die je afgeeft aan tien deelnemende horecazaken. In ruil hiervoor krijg je lekkere culinaire hapjes. De brochure koop je voor vijftien euro bij de dienst toerisme (Markt 1a Mol).

De Smulpaap langs drie Kempische gemeenten is aan de zestiende editie toe. In de voorbije jaren konden al vele honderden smulpapers culinair genieten. Het is dit jaar niet anders, ook al hadden de horeca-ondernemers het verre van gemakkelijk. Een overzicht van de deelnemende zaken:

Mol pakt uit met twee nieuwe horecazaken. De eerste is pannenkoekenhuis-dancing Heidelicht, Eerselseweg 100 in Postel. Uitbater Patrick zet een lucratief aanbod op tafel: een grote bol ijs met chocolade schilfertjes, saus, slagroom en seizoensfruit. Daarnaast neemt brasserie Julia’s op resort Zilverstand aan de Kiezelweg 17 voor het eerst deel. Hier biedt de gastheer een warme wafel met kriekjes en slagroom aan. Voor de Smulpapers is de toegang gratis bij gebruik van een consumptie op het terras. De vertrouwde zaak Leto in Achterbos komt weer origineel uit de hoek met een fantasierijke zomerbol, gevuld met vanille-ijs en vers fruit.

Bakkerie in de Schoolstraat van Olmen biedt drie bollen versbereid schepijs aan. Bij Frituur N18 in de Veldstraat in Olmen kan je terecht voor frietjes met koude saus naar keuze. Koffie- en theehuis Fieneke in de Steegsestraat in Balen serveert een huisbereid dessertje voor bij de koffie. Broodjeszaak Bread Time in Het Oude Blok in Balen laat de keuze uit een broodje kip curry, broodje hesp of broodje kaas.

In Retie vind je drie deelnemende horecazaken. Een ervan, Da Capri, situeert zich in Postel ter Heyde aan brug twee en biedt twee bollen ijs of koffie met een stuk appeltaart aan. De tweede in het rijtje is sportcafé Boesdijkhof, waar Benny Van Looy een welbekende croque uit ’t vuistje aanbiedt. Moor than Koffie aan de Hulselstraat 16 laat de smulpapers kiezen tussen een slaatje met perzik en tonijn of het gebak van de dag.

Van maandag 5 juli tot vrijdag 20 augustus krijgen kinderen de kans om zich helemaal uit te leven op speelplein Galbergen in Don Boscostraat 35 in Mol. Heel deze periode genieten kinderen geboren in het jaar 2016 tot en met 2005 van themagebonden spelletjes of avontuurlijke activiteiten.

Je betaalt vijf euro gepast geld op de dag zelf voor een volledige dag. In deze prijs zijn een drankje ’s middags en een vieruurtje inbegrepen. De eerste dag betaal je ook een eenmalige verzekeringskost van 7,5 euro. Het speelplein werkt dit jaar met voorinschrijvingen.

Je vult minstens één week voor deelname aan het speelplein je gegevensfiche in via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGkk_CoPW7CzEzAnC_umFXgtalJRmOZsOtGQjgjBI3HdBtPA/viewform. (EM / Foto FB)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten