• 27/05/2024

Culinair concept Bubble BQ nog tot zondag 14 januari 2024 in Hof ter Linden in Edegem

EDEGEM – Het culinaire concept Bubble BQ is neergestreken op het kasteeldomein van Hof ter Linden in Edegem. Tot en met zondag 14 januari 2024 kan je op het domein ‘barbecueën’ in vijftien transparante bubbels met uitzicht op het prachtig verlichte kasteel.

Voor het tweede jaar op rij vormt een domein van Stichting Kempens Landschap het decor voor Bubble BQ. Kasteeldomein Hof ter Laken in Heist-op-den-Berg werd ingeruild voor Hof ter Linden in Edegem. Tot midden januari kunnen liefhebbers daar een plekje reserveren in een doorzichtige, verwarmde bubbel. De zogenaamde ‘dining domes’ bieden plaats aan een gezelschap van twee tot zes personen. Iedere bubbel is voorzien van een grill die jezelf kan bedienen. Cateraar Smaakmakers zorgt voor het vlees en de bijgerechten.

Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap: ‘We zijn verheugd dat onze unieke erfgoedsites mensen dichter bij elkaar brengen. Deze samenwerking brengt niet alleen een verrassende culinaire beleving naar het domein, maar benadrukt ook de veelzijdigheid en gastvrijheid van ons historisch erfgoed.’ Jan De Haes (N-VA), gedeputeerde en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap: ‘Hof ter Linden werd voor de gelegenheid versierd met vele kerstlichtjes. Sinds 2012 is onze organisatie eigenaar van het kasteeldomein samen met de gemeente Edegem. Stichting Kempens Landschap profileert zich als sterke (erfgoed)partner en dat is ook de organisatie van Bubble BQ niet ontgaan.’

Burgemeester Koen Metsu (N-VA): ‘Als gemeente zijn we trots om het Bubble BQ-concept te verwelkomen op het feeërieke kasteeldomein van Hof ter Linden. Stichting Kempens Landschap en Edegem zien deze samenwerking als een kans om het publiek kennis te laten maken met het rijke erfgoed van Hof ter Linden op een eigentijdse en smaakvolle manier. We zijn bezig aan een maand vol gastronomisch plezier en heten iedereen van harte welkom om de magie van Bubble BQ in onze gemeente te ervaren.’ Meer info hier

Overigens zullen de restauratiewerken aan kasteel Hof ter Linden binnenkort van start gaan. Na een openbare procedure trad Stichting Kempens Landschap in gesprek met de gemeente Edegem om tot een beslissing te komen. De gunning zal eerstkomend bekendgemaakt worden. De werken starten wellicht in het voorjaar van 2024 en worden geraamd op zo’n 5 087 286,20 euro.

De geschiedenis van het kasteeldomein gaat terug tot in de veertiende eeuw. Het neoclassicistische kasteel en de koetshuizen zoals we ze vandaag kennen werden in de achttiende eeuw gebouwd als adellijk buitenverblijf, een ‘hof van plaisantie’. Een 260 meter lange dreef verbindt het kasteel met de kerk van Edegem en vormt tevens de ingang tot het kasteeldomein. Leuk detail: Napoleon himself zou ooit te gast zijn geweest op het kasteel.

Metsu: ‘Na de aankoop is er hard gewerkt om het domein verder te ontwikkelen. Dat heeft al geleid tot de restauratie van twee koetshuizen, wandel- en fietspaden en de openstelling van het park voor het brede publiekNa de nodige vooronderzoeken werd in 2018 een restauratiedossier ingediend voor het kasteel zelf. Dat resulteerde in de goedkeuring van een restauratiepremie van 2,4 miljoen euro.’

Helsen: ‘Dankzij de inzet van alle betrokken partijen kunnen we dit prachtige historische kasteel behouden en toegankelijk maken voor toekomstige generaties. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en de verdere realisatie van dit unieke erfgoedproject.’ De Haes: ‘De restauratie is een belangrijke stap in het behoud van ons cultureel erfgoed. We zijn verheugd dat dit project, dat vele jaren van planning en samenwerking heeft gevergd, de concrete fase van restauratie ingaat.‘ (Foto’s Provincie Antwerpen en Mark Daemen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten