• 14/06/2024

Crowdfunding in Boechout, jeugddag in Aartselaar, plantdag in Hove

BOECHOUT – Nikki Van Cauwenbergh is een crowdfunding begonnen voor haar broer, schoonzus en hun drie kinderen, wiens woning en kinderdagverblijf gisteren in de Alexander Franckstraat getroffen werden door een felle brand.

Haar verhaal: ‘Mijn broer en schoonzus hebben gisteren een woningbrand gehad in Boechout, waar mijn schoonzus ook als zelfstandige onthaalmoeder werkte. Nu hebben ze geen inkomen minder. Ze hebben drie kinderen waarvan de oudste zoon vandaag jarig is. De kinderen zijn anderhalf jaar, vier jaar en tien jaar. Mijn schoonzus heeft nu geen inkomen meer. Hun woning is helemaal afgebrand en alle spullen zijn vernield of afgebrand of er is waterschade. Hun huis is onbewoonbaar. Ze worden nu voorlopig opgevangen bij mijn ouders. Hun twee honden zitten bij mij in het appartement. Ze hebben helemaal niets meer. Daarom vraag ik de hulp van mensen om geld te doneren zodat ze een nieuwe woning kunnen zoeken, meubels, kleding, speelgoed,…’

Doneren kan via https://steunactie.be/actie/help-gezin-met-3-kinderen-en-kinderdagverblijf-na-woningbrand/-12989.

Op zondag 9 oktober van 13 tot 17 uur worden de parking van CC ’t Aambeeld, de speelplaats van Cade en de groenzone van de parochiale kleuterschool van Aartselaar omgetoverd tot een heus speelparadijs.

De jeugd van Aartselaar kan zich gratis komen uitleven op stoere attracties, bouncy springkastelen en coole animatiespelen. Er is een knotsgek kapsalon aanwezig en je kan je laten schminken. Peuters en kleuters kunnen terecht op de groenzone van de Parochiale kleuterschool. Kinderen van de lagere school en jongeren van het middelbaar zullen zich meer thuis voelen op de parking van CC ’t Aambeeld en de speelplaats van de grote Cade. Voor de mama’s en papa’s is er een terras om uit te rusten en samen iets te eten of te drinken.

Mark Vanhecke (N-VA), schepen van jeugd: ‘Twee keer hebben we onze jeugddag moeten uitstellen, maar nu is het terug zover. Het wordt een echte feestdag bomvol leuke attracties voor de Aartselaarse jeugd. Wil je eendjes vissen of liever eens goed op die boksbal meppen, kom dan zeker langs. Veel dank aan onze jeugddienst en jeugdraad om dit allemaal te organiseren.’

Op zondag 27 november organiseren het lokaal bestuur Hove en Stichting Kempens Landschap een plantdag in landschapspark Frijthout (zie foto). Inwoners van Hove kunnen die dag een boom planten en zo mee vorm geven aan het landschapspark. De plantdag is meteen een ook een dubbel verjaardagsfeest: Stichting Kempens Landschap blaast dit jaar 25 kaarsjes uit, de gemeente Hove maar liefst 750.

Landschapspark Frijthout is een 22 hectare groene long in het noordoosten van Hove, op de grens met Boechout en Mortsel. De actie, waarbij 3 800 bomen worden gepland, vindt plaats vanaf 10 uur op het perceel naast de speelzone. Wie wil deelnemen kan zich inschrijven via www.hove.be/inschrijving-plantactie. De inschrijvingen lopen tot zondag 20 november. (EM / Foto Stichting Kempens Landschap)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten