• 12/07/2024

Coronastudie wijst naar Nederland, ‘Midzomernachtsdroom’ in Wilrijk

WILRIJK – Dinsdag werd de 41ste ronde van de Grote Coronastudie – een initiatief van UAntwerpen, gehouden. 14 100 mensen namen deel. 88 procent van de Belgen die al op reis gingen, vindt de coronarichtlijnen op hun bestemming makkelijk aanvaardbaar en toepasbaar. 72 procent is van mening dat de richtlijnen om te kunnen reizen, duidelijk zijn. De helft van de reizigers meent dat de coronamaatregelen op de vakantiebestemming in dezelfde mate als thuis gerespecteerd werden. Twintig procent stelt dat de richtlijnen beter, 30 procent dat ze slechter werden nageleefd. Opvallend is het verschil tussen de vakantielanden: Oostenrijk en Spanje scoren goed, maar in Nederland worden de regels volgens bijna zeven Belgische reizigers op tien minder goed nageleefd.

In de leeftijdscategorie 18-35 jaar onderging bijna vijftien procent van de respondenten de voorbije twee weken een coronatest. In ruim de helft van de gevallen ging het om mensen die een test lieten doen om op reis te kunnen vertrekken. Het aantal tests ligt in de oudere leeftijdscategorieën een heel stuk lager: zowat zes procent bij de mensen tussen 36 en 65 jaar, ongeveer twee procent bij de 65+ers.

Meer nuances over de interpretatie van de resultaten, de studieopzet, en de opportuniteiten en beperkingen van deze studie vind je op https://covid-en-wetenschap.github.io/2021/04/grote-coronastudie-kadering.

Voortaan wordt de Grote Coronastudie om de maand georganiseerd. De enquête kan op dinsdag 24 augustus dus opnieuw in vier talen worden ingevuld.

Begin september ontvangt het Wilrijkse Steytelinckpark een bijzondere theaterproductie. Onder leiding van Compagnie Lodewijk/Louis voeren een resem Wilrijkse liefhebbers ‘Midzomernachtsdroom’ op in open lucht.

100 acteurs, muzikanten en dansers duiken in de magische liefdesperikelen uit Shakespeares bekendste komedie. De personages zijn krampachtig op zoek naar de ware liefde. Op hun pad krijgen ze te maken met de wondere, magische omgeving van het bos. De duistere wereld met zijn ondeugende wezens stuurt de zoektocht naar liefde echter zodanig in de war, dat alle bijhorende gevoelens de vrije baan krijgen. Als groot contrast met de hoofse, magische wereld, krijgen we ook een inkijk op een bende volkse amateur-acteurs die zich voorbereiden op hun grote successtuk : een persiflage op Romeo en Julia.

Hans Ides (CD&V), schepen van cultuur: ‘Voor deze productie werkt theatergroep Compagnie Lodewijk/Louis samen met een grote groep vrijwilligers uit Wilrijk en omgeving die onder meer acteren, kostuums vervaardigen en het decor opbouwen. Aan ‘Midzomernachtsdroom’ werken ook dansers mee van de nieuwe Wilrijkse vereniging Huys Arts en muzikanten van Academie Wilrijk. Ook het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern verlenen hun medewerking.’

‘Midzomernachtsdroom’ gaat in première op vrijdag 3 september om 19u30. Daarna wordt de voorstelling nog opgevoerd op zaterdag 4, zondag 5, woensdag 8, donderdag 9, zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 september. Tickets zijn in voorverkoop aan vijftien euro verkrijgbaar bij cultuurcentrum De Kern via www.ccdekern.be/midzomernachtsdroom. (EM / Foto UAntwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten