• 15/07/2024

Coronastudie UAntwerpen over mondmaskerdracht, sporten op Damplein

ANTWERPEN – Het mondmasker is nog niet helemaal uit ons straatbeeld verdwenen maar toch hoeven we het op vele plaatsen niet meer te dragen.

Waar ga jij het nog dragen? En wat denk jij over het gebruik van het Covid Safe Ticket? Dat zijn alvast twee vragen uit de Grote Coronastudie die de Universiteit Antwerpen vandaag voor de 43ste maal organiseert.

In de laatste vakantieweek namen 13 000 Belgen deel aan de Grote Coronastudie. Koen Pepermans (zie foto), sociaal wetenschapper op UAntwerpen: ‘Ook nu zijn er weer de nodige interessante thema’s om voor te leggen aan de deelnemers. ‘

‘Zo willen we polsen naar de mening van de mensen wat het gebruik van het Covid Safe Ticket betreft. Zou je het gebruik ervan willen uitbreiden, bijvoorbeeld naar de horeca? Of wil je het liever zien verdwijnen? Ook gerelateerd aan het onderwerp vaccinatie: verwacht jij van je collega’s dat ze hun vaccinatiestatus met je delen?’

Het Overlegcomité besliste vorige week om het verplichte gebruik van het mondmasker vanaf 1 oktober grotendeels af te schaffen. Ook dat topic komt aan bod in de Grote Coronastudie.

Ben jij van plan het masker zoveel mogelijk achterwege te laten? Of kies je voor de voorzichtige aanpak en wil je er nog wel gebruik van maken in winkels, in de horeca of bij kleine en grotere evenementen? De Grote Coronastudie kan worden ingevuld tot 22 uur via www.corona-studie.be. De volgende editie van de enquête staat gepland in december.

Het team achter de Grote Coronastudie lanceerde onlangs infectieradar.be, een eenvoudig monitoringsysteem voor luchtweginfecties. Pepermans: ‘We verwachten dat www.infectieradar.be  een belangrijke troef wordt voor het wetenschappelijk onderzoek in de komende maanden en jaren, niet alleen voor COVID-19, maar voor alle luchtweginfecties. Hoe meer mensen zich registreren, hoe doeltreffender het systeem zal zijn.’

Zes donderdagen op rij, vanaf 23 september tot en met 28 oktober, kunnen jongeren gratis proeven van het sportaanbod in SPRK, de urban hal in Park Spoor Noord.

SPRK wil voor alle jongeren in Antwerpen dé locatie zijn waar je urban sporten kan komen beoefenen. Daarom zet deze multisportlocatie zes donderdagen na elkaar van 16u30 tot 18 uur de deuren wagenwijd open. Iedereen tussen tien en 25 jaar kan verschillende sporten gratis komen uitproberen. Jongeren krijgen gedurende anderhalf uur een workshop klimmen, skaten, acrobatie, stuntsteppen, streethockey, 3×3 basketbal of een andere urban sport, onder begeleiding van ervaren lesgevers.

Deelnemers kiezen telkens voor één sportles, maar kunnen de week erna terugkomen om een nieuwe sport te leren kennen. Inschrijven is niet nodig. Aan iedereen wordt gevraagd om stipt aanwezig te zijn voor de start van de les. (EM / Foto UAntwerpen)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten