• 18/07/2024

Coronaspook en trainingscomplex van Beerschot bij districtsraad Wilrijk

WILRIJK – Vorige maandag, tijdens de commissieraad van Wilrijk, verliet Dirk Avonts (Groen) de zitting nog voor ze een aanvang had genomen. Hij wenste dat een mondmasker verplicht zou worden omdat de afstand van anderhalve meter tussen de raadsleden niet kon gerespecteerd worden. Hierop liet burgemeester Kristof Bossuyt (N-VA) navraag doen bij de stedelijke autoriteiten. Daar meldde men dat een mondmasker slechts ‘aangeraden werd’.

Verbazing dus gisteren toen de N-VA-fractie, voor de eigenlijke districtsraad, bijna voltallig binnenkwam met een mondmasker. Bossuyt: ‘De situatie is gewijzigd. Verschillende raadsleden zijn getroffen door corona – er waren vier afwezigen (waaronder twee N-VA-raadsleden die thuis zaten met het Covid19-virus) – daarom zal ik, en andere leden van mijn fractie, een mondmasker dragen.’ Uiteraard kan niemand weten of het virus werd doorgegeven tijdens de commissie maar na contactname met Sciensano bevestigde men ons daar dat de kans reëel is. ‘De incubatietijd bij de deltavariant was vijf tot zes dagen maar bij de omnikronvariant is dat slechts tussen de twee en vier dagen waarbij 80 procent van de patiënten op de derde dag symptomen vertoont’, vertelde men ons daar aan de telefoon.

Maar goed, gelukkig waren er nog raadsleden over om wettelijk te vergaderen al was de agenda niet meteen overvol. Tijdens de raadscommissie van februari verschafte een delegatie van Beerschot tekst en uitleg over het nieuwe trainingscomplex dat de club wil bouwen aan het Universiteitsplein. Het nieuwe complex moet de eerste ploeg en de jeugdwerking onderbrengen in één gebouw met elk een eigen vleugel. Daarbij worden aparte kleedkamers, fitnessruimtes en medische kabinetten voorzien. Er komt een spelershome voor de A-kern en een multifunctionele sporthal voor de jeugdploegen en de topsportschool. Dit alles wordt aangevuld met kantoren voor de technische staf en jeugdmedewerkers. In totaal zal het nieuwe complex zeven miljoen euro kosten.

Tijdens vorige zittingen betreurde de districtsraad dat het op geen enkele manier op de hoogte werd gesteld van de plannen van Beerschot. Bij de stad Antwerpen vernamen we dat er ‘in alle discretie diende gewerkt te worden om geen slapende honden wakker te maken.’  Na de districtsraad van februari vroeg Bossuyt aan de diverse fracties om hun verzuchtingen op papier te zetten zodat de districtsraad van gisteren een advies kon opmaken.

Er kwam alleen een reactie van de CD&V-fractie. Marleen Verbruggen: ‘Wij vragen ons af waarom er een aparte ingang langs de Kerkeveldstraat komt. Die ingang zal sowieso parkeerproblemen met zich meebrengen. Wij vragen om de parking te behouden op het Universiteitsplein.’ Het advies werd dan ook in die zin opgesteld. ‘Indien bijkomende parking moet worden voorzien in functie van deze omgevingsvergunning zal deze moeten gerealiseerd worden volgens het Poet-principe (Parkeren op eigen terrein).’ Verder adviseerde de districtsraad alle eerdere engagementen ten opzichte van de Wilrijkse sportverenigingen die momenteel gebruik maken van de site (Rood Wit en AVI) te bestendigen en deze verplicht mee op te nemen in de nieuwe concessieovereenkomst. Alle fracties keurden dit voorstel van advies goed, op uitzondering van Groen. Luc Eliaerts: ‘De stadsbouwmeester vraagt immers wel een bijkomende ingang aan de Kerkeveldstraat en wij willen hem hierin volgen.’

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten